ZA MAKAZU KAŽU DA JE NAJTVRĐI MOMAK DEVEDESETIH: 10 puta je bio ranjavan, PREŽIVEO JE 9 SAČEKUŠA
Goran Anđelić, Foto: Prinstcreen

neuništiv

ZA MAKAZU KAŽU DA JE NAJTVRĐI MOMAK DEVEDESETIH: 10 puta je bio ranjavan, PREŽIVEO JE 9 SAČEKUŠA

Anđelić, nekadašnji talentovani bokser Mornara, početkom 90-tih našao se sa druge strane zakona i od tada njegovo ime se često pominjalo u kontekstu krimanalnih grupa iz Bara

Objavljeno:

Za Gorana Anđelića zvanog Makaza kažu da je neuništiv. On je preživeo čak 9 sačekuša u kojima je 10 puta bio ranjavan.

Anđelić, nekadašnji talentovani bokser Mornara, početkom 90-tih našao se sa druge strane zakona i od tada njegovo ime se često pominjalo u kontekstu krimanalnih grupa iz Bara.

Iz starije generacije Barana sa krimogenom biografijom od početka 90-tih, on je među retkim preživelima. U nizu kriminalnih dela, Goran Anđelić zvani Makaza je, zajedno sa suprugom, poslednji put uhapšen u novembru 2018. godine u policijskoj akciji “Pirana”, zbog sumnje da su pozajmljivali novac uz velike kamate. Makaza je zajedno sa suprugom pozajmljivao novac uz nesrazmernu kamatu koja je, na mesečnom nivou, iznosila od osam do deset odsto.

Protiv njih je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo zelenašenja. Goran Anđelić “Makaza” je dobro poznat crnogorskoj policiji. Preževio je čak devet atentata.

Anđelić je prvi put bio meta pokušaja ubistva 1990. godine, kada je ranjen u pucnjavi kod nekadašnjeg hotela "Agava" a četiri godine nakon toga bio je teško ranjen u vatrenom obračunu u noćnom klubu "Torine" u Bečićima.

Tek što se oporavio, “Makaza” je 1995. godine ponovo ranjen. Tokom 1996. godine na njega je pucano iz automatske puške kod barskog lokala "Monsinjor", kada je nekim čudom izbegao kišu metaka. U sledećem napadu nekoliko meseci kasnije, nedaleko od ovog lokala, pogođen je sa nekoliko metaka.

Novi pokušaj likvidacije “Makaze” usledio je 2000. godine, na šetalištu kod barske marine, kada je sa još jednim mladićem ranjen. Uspeo je da preživi i pokušaj ubistva 2008. godine kada je na putu od Starog Bara do naselja Pečurice na njega ispaljeno nekoliko metaka.

Anđelić je bez povreda preževio i pucnjavu iznad gradske plaže u Baru, a neozleđeni su tada prošli i njegovi prijatelji Ljubo Bigović i Milivoje Milović.

Početkom 2016. godine je preživeo još jednu, devetu sačekušu. Makaza se dovezao do porodične kuće, ušao u dvorište i pošao prema svojim psima. Kada je u povratku krenuo ka ulaznim vratima, napadač je ispalio više hitaca od kojih ga je jedan pogodio u stopalo. Marko Radoman osumnjičen je za ranjavanje Baranina Gorana Anđelića Makaze (42), preneli su mediji.

Inače, do pre godinu dana Makaza i Radoman su bili u prijateljskim odnosima. Javno, a i pred istražiteljima, Radoman je negirao da je on ranio Gorana Anđelića - Makazu.

Sa druge strane, Makaza je u izjavi datoj posle ranjavanja u stopalo kazao da je Radoman pucao u njega. Prema rečima lekara, nije bio životno ugrožen. U poslednjem ranjavanju metak je završio u njegovom stopalu, a ispaljen je ispred porodične kuće Anđelića, u naselju Čeluga, u kasnim satima na Božić.

To mu je bilo osmo ranjavanje, a od 1990. godine pa naovamo ukupno je pogođen sa 10 metaka, ali je sve preživeo.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.