TO SU KRUPNE RIBE, VIDITE KAKVA IM JE KUĆA: Kristijan i Ksenija optuženi su za prevaru veka, a od njih NI TRAGA!
Hakeri/ilustracija, Foto: AP

jezivo

TO SU KRUPNE RIBE, VIDITE KAKVA IM JE KUĆA: Kristijan i Ksenija optuženi su za prevaru veka, a od njih NI TRAGA!

- U poslednje vreme njih nismo viđali, tu su samo neka žena i deca

Objavljeno:

Životna priča prvooptuženog za digitalnu prevaru tešku 70 miliona dolara, Nišlije Kristijana Krstića i njegove supruge Filipinka Ksenije Fej Atilano Krstić, čiju ekstradiciju zahteva američko Ministarstvo pravde, mogla bi da posluži za scenario nekog akcionog filma.

Kada su posle velike "pravne borbe" uspeli da odlože odluku o izručenju i odlazak u neki od američkih zatvora i puštanja iz pritvora u Beogradu, našli su se na slobodi, a zatim im se od pre mesec dana gubi svaki trag. Prilikom privođenja, pre tačno godinu dana, oduzete su im i putne isprave, ali se zasad ne zna da li su napustili zemlju, ili su samo "zaboravili" da se javljaju dva puta nedeljno u nišku policiju, na šta su imali obavezu po ukidanju pritvora. Dodatnu misteriju stvara i činjenica da su na poslednjoj prijavljenoj adresi, u Igmanskoj ulici, "ostavili" i svoje četvoro maloletne dece, od koje najmlađe ima samo devet meseci.

Reporter "Novosti" posetio je juče njihovu velelepnu vilu, obezbeđenu kamerama. Vrata nam je odškrinula žena srednjih godina, koja je kratko odgovorila da "Kristijan i Ksenija nisu kod kuće i da ne zna kada će se vratiti". Na pitanje da li im je rođaka ili radi za njih kazala nam je "da se tu slučajno zatekla".

Ni u komšiluku nisu mogli da nam kažu nešto više o Krstićima, jer se nisu mnogo družili sa komšijama.

- To su krupne ribe. Pa, vidite u kakvoj kući žive. To je drugi svet u odnosu na nas obične smrtnike - kaže jedan od komšija koji nije znao da li je kuća u vlasništvu Krstića ili je samo iznajmljuju.

- U poslednje vreme njih nismo viđali, tu su samo neka žena i deca.

Zoran Jović, direktor niškog Centra za socijalni rad, kaže da su upoznati sa ovim slučajem od jula prošle godine, kada su oba roditelja bila uhapšena. Tada je brigu o deci preuzeo staratelj. Kada je roditeljima ukinut pritvor, 23. jula, nije bilo potrebe za starateljem, ali sada su se okolnosti ponovo promenile.

- Trenutno, deci nije formalno-pravno određen staratelj, ali su ona zbrinuta od strane iste osobe koja im je bila i staratelj dok su se roditelji nalazili u pritvoru. To je njihov rođak, koji je bio veoma odgovoran staratelj, tako da i sada imamo njegova uveravanja da deca imaju sve što im je potrebno. Angažovana je i dadilja - kaže Jović i dodaje da su se na licu mesta uverili da su deca dobro, da im ništa ne fali i da su pod nadzorom odraslih osoba.

- Ipak, moraćemo da preduzmemo mere i da zvanično deci odredimo staratelja. Sve dok imaju sve uslove u kući, odnosno dok ima ko da se stara o njima, nema potrebe da ih dajemo u hraniteljsku porodicu.

U zbrinjavanju dece dok su im roditelji bili u pritvoru uključila se i ambasada Filipina, jer je baka, Ksenijina majka, htela da unučiće odvede u svoju domovinu.

Pokrenut je čitav međunarodni postupak oko zbrinjavanja mališana, ali je on zaustavljen kada im je ukinut pritvor.

- Ali, to ne znači da neće biti nastavljen - kažu u Centru za socijalni rad.

PUŠTENI ZBOG "LJUDSKIH PRAVA"

Dvoje supružnika zajedno sa još osmoricom Nišlija američko Ministarstvo pravde tereti za digitalnu prevaru tešku oko 70 miliona dolara, koja je obuhvatila nekoliko kontinenata. Zbog toga što se sumnja da su oštećeni američki državljani, SAD traže njihovo izručenje, dok je, s druge strane, Evropski sud za ljudska prava u Strazburu doneo preporuku da se sa izručenjem zastane dok se ne utvrde sve okolnosti oko poštovanja ljudskih prava optuženih.

NISU SE POJAVILI OD 5. AVGUSTA

Ksenija i Kristijan Krstić poslednji put su se redovno javili niškoj policiji 5. avgusta, dok se njihov "kolega" i takođe osumnjičeni Marko Pavlović nije pojavio u MUP još 29. jula ove godine. Oni su bili u obavezi da se svakog ponedeljka i četvrtka pojave u Policijskoj upravi u Nišu i potvrde da nisu napustili mesto boravka kako im je, nakon ukidanja pritvora, naložio Viši sud u Beogradu.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.