BRUTALNOM NIKŠIĆANINU PRODUŽEN PRITVOR: Ivan Kontić ostaje iza rešetaka
Ivan Kontić, Foto: MUP Crne Gore

DO DALJNJEG

BRUTALNOM NIKŠIĆANINU PRODUŽEN PRITVOR: Ivan Kontić ostaje iza rešetaka

Prilikom saslušanja u tužilaštvu 11. decembra, Ivan Kontić je negirao krivicu

Objavljeno:

Ivanu Kontiću (31) iz Nikšića, optuženom za pokušaj ubistva Miljana M. (28) iz Beograda, ponovo je produžen pritvor.

Kako dnevnik.rs saznaje, Kontić ostaje iza rešetaka do 2. oktobra iz istih razloga po kojima mu je pritvor i određen.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, nakon istrage koja je završena 5. maja, podiglo je optužnicu protiv Nikšićanina koja je potvrđena, ali još uvek nije pravosnažna.

Optužnica je podignuta protiv Ivana Kontića zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, okrivljenog L. O, zbog krivičnog dela učestvovanje u tuči i okrivljenog V. L, zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

O. L. i L. V. su mesec dana bili u pritvoru, a sredinom oktobra prošle godine su pušteni da se brane sa slobode.

Protiv Kontića se vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta prošle godine pretukao Miljana M.. Video-snimak onoga što se te večeri dogodilo u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije i uznemirio javnost. Nakon brutalnog prebijanja, Miljan M. je s povredama završio u bolnici, a osumnjičeni Kontić je pobegao u Crnu Goru.

Po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu. On je u decembru 2020. godine izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu 11. decembra, Ivan Kontić je negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je, prema našim saznanjima, rekao da je snimak s nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Istakao je tada da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Oštećeni Miljan M. je, prema nezvaničnim saznanjima, u istrazi potvrdio da ga je tukao Kontić, kojeg poznaje kao bratovog prijatelja. Međutim, o povodu i razlozima tuče nije rekao ništa konkretno.

(Espreso/dnevnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.