OGORČEN SAM NA ZETA ŠTO JE MOM SINU DAO KLJUČEVE OD KOLA: Otac maloletnika koji je izazvao strašnu nesreću u ŠOKU!
Policija, Foto: RINA

užas

OGORČEN SAM NA ZETA ŠTO JE MOM SINU DAO KLJUČEVE OD KOLA: Otac maloletnika koji je izazvao strašnu nesreću u ŠOKU!

Šesnaestogodišnjak je rekao da je svestan da je počinio ozbiljan prekršaj, kao i da se njegov brat i sestra nalaze u bolnici i da je zabrinut i za njih

Objavljeno:

Otac maloletnog Ivana J. (16), koji je preksinoć izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću, vozeći pijan i bez dozvole, u kojoj je poginula sedamnaestogodišnja Slađana A. rekao je za "Blic" da je kivan na zeta koji je njegovom sinu dao ključeve od automobila.

Nemi od bola i u šoku su i danas porodice i prijatelji poginule trinaestogodišnjakinje i maloletnika koji je vozio kola svog zeta, pa se zakucao u betonski stub, u drvo, pa u banderu. Slađana A. je podlegla strahovitim povredama. U trenutku udesa sa njom u kolima je bila i njena strarija sestra Marija koja je zadobila brojne povrede, ali je danas puštena iz bolnice na kućno lečenje.

Otac maloletnog vozača Ivana J, Đorđe u šoku je posle svega što se desilo.

- Ne pitajte me ništa. Jedan sin mi je sav u gipsu, kćerka mi je tek sad došla sebi... a ne znam šta će mi biti sa sinom Ivanom, tek moramo u policiju da idemo da se prijavimo - rekao je on juče za "Blic".

Sa suzama u očima istakao je da je jako kivan na zeta, za kog tvrdi da je njegovom sinu Ivanu dao ključeve od automobila.

- Otišao je, rekao je da ide da jede... ma, pobegao je! On ga je terao da ide iako je Ivan popio... Što on nije otišao? Besan sam i ogorčen - rekao je on smrknuto i dodao:

"Nisam znao šta se desilo, supruga me je probudila i rekla da je bio udes..."

Juče smo u kući zatekli i šesnaestogodišnjeg Ivana J. vozača automobila u kom je poginula Slađana A. Na licu je imao kraste od rani koje je zadobio prilikom udesa... Kratko je rekao da priznaje da je vozio pod dejstvom alkohola, ali da nije bio pijan, kao i da ga je na to nagovorio zet...

- Popio sam tri - četiri piva i seo za volan. Slavili smo mojoj ženi rođendan, taj auto je moj zet inače uzeo od rentakara. Dao mi je ključeve i rekao mi da idem po pojačalo do kuma Zorana i posle do prodavnice... Iako sam mu rekao da sam popio, rekao mi je idi... - rekao je Ivan novinarima pred ocem i porodicom.

On za udes kaže da krivi vozača drugog vozila koji ga je "zaslepio dugim svetlima".

- Došao sam do krivine u Kurirskoj. Tad su me zaslepela svetla od tog drugog automobila koji je išao iz suprotnog pravca. Odjednom, samo je bio bljesak, ja sam pustio volan i onda smo udarili - rekao je on.

Šesnaestogodišnjak je rekao da je svestan da je počinio ozbiljan prekršaj, kao i da se njegov brat i sestra nalaze u bolnici i da je zabrinut i za njih...

Porodica poginule sedamnaestogodišnjakinje i porodica Ivana J. je vezana kumstvom. Ova tragedija im je zauvek promenila živote.

Podsetimo, do teške nesreće došlo je preksinoć na Lakat krivini u Zemun polju kod Altine. U nesreći je poginula Slađana A. (17), dok su četiri osobe povređene.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.