MARKO OPTUŽIO ROĐENOG BRATA da je svirepo ubio biznismena sekirom: "Video sam kako ga je udario"
Sud, Foto: Profimedia

ŠOK NA SUĐENJU

MARKO OPTUŽIO ROĐENOG BRATA da je svirepo ubio biznismena sekirom: "Video sam kako ga je udario"

Nesrećni biznismen se poznavao sa osumnjičenima koje je angažovao kao građevinske radnike na adaptaciji poslovnih prostorija u krugu fabrike „MIN Kopex“ na Bulevaru 12. februar, gde su, prema optužnici, "u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, zajednički lišili života Ranđelovića na podmukao način".

Objavljeno:

Marko Mladenović (40) iz Niša, optužio je na današnjem suđenju u Višem sudu u Nišu rođenog brata Nikolu Mladenovića (35) da je 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike "MIN kopex" u Nišu brutalno usmrtio Draška Ranđelovića (46). Braća su uhapšena zajedno zbog sumnje da su ubili Ranđelovića udarajući ga ušicama sekire i čekićem te da su potom pokušali da prikriju zločin tako što su garderobu bacili u Nišavu, a onda glumili nevine svedoke.

Nesrećni biznismen se poznavao sa osumnjičenima koje je angažovao kao građevinske radnike na adaptaciji poslovnih prostorija u krugu fabrike „MIN Kopex“ na Bulevaru 12. februar, gde su, prema optužnici, "u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, zajednički lišili života Ranđelovića na podmukao način".

- Dok su se nalazili u hali firme "MIN Kopeks", gde ih je svojim vozilom dovezao oštećeni sa kojim su bili u prijateljskim odnosima, osumnjičeni su mu prišli s leđa i zadali mu obojica više udaraca ušicama sekire u predelu glave, grudnog koša, ramena, ruku i nogu, udarcima šake stisnute u pesnicu, pritiskom i stezanjem prstima na povređene delove, navodi se u optužnici. Nakon toga, stoji u optužnici jedan od braće je Draška više puta udario po glavi čekićem - macolom zbog čega je izgubio svest a kada je nesrećni čovek pao, on je nastavio da ga udara macolom nanevši povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Marko je na današnjem ročištu negirao saučesništvo u zločinu, optuživši rođenog brata za ubistvo, dok je Nikola odbio da iznese odbranu, navodeći da će to učiniti na sledećem ročištu.

Marko je kazao da ih je Draško angažovao mesec i po dana ranije, a da su tog dana počeli sa sređivanjem prostorija.

- Sekao sam neke cevi kada sam čuo galamu. Video sam da su Nikola i Draško stajali jedan prema drugome i da su se svađali. Nisam čuo šta su govorili. Draško se okrenuo prema meni, tada sam video da ga je Nikola udario sekirom u glavu. Draško nije pao već su počeli da se otimaju oko sekire. Uplašio sam se mnogo, čuo sam da je neko rekao „ne mešaj se“ ili mi je to prošlo kroz glavu od straha. Otišao sam kući gde sam se presvukao - ispričao je Marko.

On je rekao da se „tresao od straha“ kada je posle pola sata došao Nikola.

- Rekao mi je da uzmem džak za smeće koji mi je dao, a u kojem ne znam šta je bilo, i odem i bacim ga u Nišavu ili da ga zapalim. Bio je ljutit i nasilno mi je to rekao. Tada nije pominjao Draška. Otišao sam motorom i bacio džak u reku ispod mosta kod auto pijace i vratio se kući. Tada mi je Nikola rekao da je ubio Draška. Rekao je da se vratimo u „MIN kopex“ da pozovemo policiju i da se pravimo kao da ništa nije uradio. U hali sam video Draška, ležao je u lokvi krvi. Bio je mrak, nije se mnogo videlo. Nikola je pozvao policiju i rekao mi da idem da ih sačekam - ispričao je je Marko.

On je kazao da ga je Draško za mesec i po dana rada platio 115.000 dinara i da mu je njegov ortak posle ovog događaja dao još 500 evra, te da je Nikola bio nerazdvojan drug sa Draškom i da je sa njim provodio više vremena nego braća zajedno. Marko je rekao da ne zna da li su Nikola i Draško imali neraščišćene odnose jer da se brat nije žalio da je imao problema.

Inače, za krivično delo za koje su optužena braća Mladenović, može se izreći i kazna doživotnog zatvora. Suđenje se nastavlja 27. septembra.

"Dolazio je pijan i drogiran, Nikola je bio pod pritiskom zbog njega"

Zorica Mladenović, majka optužene braće, ispričala je da se Nikola družio sa Draškom da im je on dolazio i po pet, šest puta na dan i da je u poslednjem periodu Nikola bio pod pritiskom zbog njega.

- Znam da je isprva sve bilo u redu. Zatim je Draško počeo da dolazi pod dejstvom alkohola i narkotika. Znam, jer su i moji sinovi jedno vreme koristili narkotike pa znam kako to izgleda. Stalno je pričao telefonom. Nikola je bio pod pritiskom zbog njega. Kada bi ga pozvao u toku ručka, odmah bi ustajao sa stola. Kada bi Draško dolazio, Nikola nam nije dozvoljavao da dolazimo u taj deo kuće. Ljutito se spominjao Markovu decu, zbog čega nam Nikola nije dozvoljavao da dovodimo decu kada on dolazi. Nisam čula da je pretio Marku ali je Nikola bio pod pritiskom zbog njega. Htela sam Draška da prijavim policijii zbog njegovog nasilnog ponašanja, ali mi Nikola nije dao. Rekao je: „nemoj mama zbog Markove dece“. Nikola mi nije rekao da ima problema sa Draškom, to sam sama primetila - rekla je Zorica pred sudom i dodala da je Nikola govorio da ga je Draško plaćao.

U toku ročišta iz sudnice je udaljen otac optužene braće, jer je dobacivao Draškovoj udovici, koja se u jednom trenutku i rasplakala u sudnici.

"Promenio prezime iz porodičnih razloga"

Ogovarajući na pitanja odbrane, Draškova supruga Ana Vulić rekla je da je njen suprug promenio prezime zbog porodičnih razloga, posle smrti majke, a ne zato što je imao nekih problema.

- Draško se bavio raznim delatnostima. Izao je firmu za iznajmljivanje konjića igračaka, imao je taksi službu. Nije imao ni nikakvih loših odnosa ni sa kim. U Nikolu je imao poverenje kao u majstora, nije bio prijatelj naše kuće, nije dolazio na slave niti na kafu, samo do radnje - rekla je Ana.

Pomagao ih je, davao im garderobu, kola...

Slobodan Milosavljević ispričao da je da je njegov poslovni partner Draško pomagao porodicu dvojice braće na više načina, davanjem garderobe, ako im je trebao auto... Na pitanje Nikole, da li mu se on nekada požalio da ga Draško ne plaća za to što radi kod njega, Milosavljević je rekao da mu se možda Nikola i požalio, ali da zna da Draško Nikoli nije ostao dužan.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.