PROŠIRUJE SE ISTRAGA ZA URUŠAVANJE ZGRADE U VIDOVDANSKOJ! Četvorica odgovornih?
Ilustracija, Foto: Marko Nikolić

saslušanje

PROŠIRUJE SE ISTRAGA ZA URUŠAVANJE ZGRADE U VIDOVDANSKOJ! Četvorica odgovornih?

Investitor radova B.S, kao i još dva izvođača radova M.R. i G.M. nisu ispitani jer nisu imali prisustne advokate, pa je njihovo saslušanje odloženo za sledeći petak, 2. septembar

Objavljeno:

Četvorica odgovornih za urušavanje dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula došla su po pozivu u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, ali je samo jedan od njih, izvođač radova D.R. saslušan.

Nakon njegovog saslušanja i pribavljanja određene dokumentacije, tužilaštvo je najavilo da će proširiti postupak na još dve osobe.

"Biće dat nalog policiji da se izvrši dodatne provere u odnosu na još jedno lice za koje postoje osnovi sumnje da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Investitor radova B.S, kao i još dva izvođača radova M.R. i G.M. nisu ispitani jer nisu imali prisustne advokate, pa je njihovo saslušanje odloženo za sledeći petak, 2. septembar.

Oni se terete za krivično - teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje je obavezna odbrana uz advokata.

U daljem toku postupka tužilaštvo najavljuje da će naložiti gradevinsko-tehnicko veštačenje, da će ispitati oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.