FOTOGRAFIJE GOLIH UČENICA UMETNIČKA DELA? Nastavnik iz Petnice dao sraman iskaz u policiji!
Petnica, Foto: Printscreen Youtube

užasno

FOTOGRAFIJE GOLIH UČENICA UMETNIČKA DELA? Nastavnik iz Petnice dao sraman iskaz u policiji!

- Prilikom davanja iskaza u svojstvu građanina, Savić je rekao da su u pitanju umetničke fotografije

Objavljeno:

U Predistražnom postupku, Branislav Savić Savan (65) nekadašnji zaposleni u Istraživačkoj stanici Petnica, tvrdio je da su fotografije i filmovi sa snimcima golih mladih ženskih osoba, koje je policija pronašla u stanu koji je koristio u stvari – umetnička dela!

Nekoliko devojaka, tadašnjih učenica i polaznica naučnih seminara u Istraživačkoj stanici Petnica, tvrdi da ih je Savić, nekadašnji urednik časopisa "Petničke sveske", seksualno uznemiravao.

Izjavu je, u međuvremenu, u okviru predistražnih radnji, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu dala još jedna žrtva seksualnog zlostavljanja od 2013. do 2016. godine u Petnici.

Prethodno, u svojstvu građanina, saslušan je Branislav Savić Savan, te rukovodstvo Istraživačke stanice Petnica. Nadležno tužilaštvo, saznajemo nezvanično, otkrilo je fotografsku radnju u Valjevu u kojoj su fotografije nagih devojaka izrađene. U toku je prikupljanje materijalnih dokaza, nakon čega, saznajemo, sledi odluka o podizanju optužnice protiv Savića.

Afera o seksualnom zlostavljanju u ovoj naučnoj ustanovi za talentovane osnovce i srednjoškolce izbila je u javnost tokom jula, kada je nekoliko polaznica seminara medijima izjavilo da ih je Savić, kada su dolazile kod njega u kancelariju, nagovarao i primoravao da ih fotografiše nage. Kod osumnjičenog Savića, inače, polaznici naučnih seminara dolazili su na konsultacije u vezi priloga za časopis "Petničke sveske", koji je uređivao.

- Prilikom pretresa stana koji je koristio Savić, policijski službenici pronašli su mnoštvo fotografija i negativa filmova sa snimcima nagih polaznica naučnih seminara, a istraga treba da utvrdi kada su nastali i da li su u tom trenutku one bile maloletne – kaže izvor "Novosti".

- Prilikom davanja iskaza u svojstvu građanina, Savić je rekao da su u pitanju umetničke fotografije.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.