POZNATO KADA ĆE TUŽILAŠTVO DONETI KLJUČNU ODLUKU U SLUČAJU "PETNICE"! Da li će biti pokrenut krivični postupak?
Petnica, Foto: Printscreen Youtube

POZNATO KADA ĆE TUŽILAŠTVO DONETI KLJUČNU ODLUKU U SLUČAJU "PETNICE"! Da li će biti pokrenut krivični postupak?

Do sada je vođen takozvani predistražni postupak i obavljeni su informativni razgovori sa svim akterima ovog slučaja

Objavljeno:

Tužilaštvo u Valjevu odlučiće sledeće sedmice da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka, protiv koga i za koje krivično delo u slučaju "Petnica".

U ovom slučaju je obavljen tzv. predistražni postupak, koji je Osnovno javno tužilaštvo pokrenulo na osnovu pisanja medija o seksualnom iskorišćavanju maloletnih polaznica "Petnice".

Pet devojaka je u svojoj ispovesti za medije nekadašnjeg urednika "Petničkih sveski" B.S. (65) označilo kao "zlostavljača", jer je navodno od njih zahtevao da ih slika obnažene u periodu od 2003. do 2014. godine, prenose mediji.

Do sada je vođen takozvani predistražni postupak i obavljeni su informativni razgovori sa svim akterima ovog slučaja.

Tužilaštvo i policija su do sada u okviru predistražnih radnji ispitali šest devojaka, nekadašnjih polaznica istraživačke stanice Petnica, koje tvrde da su oštećene. Poslednji razgovor obavljen je utorak.

Mediji prenose da je B.S. na saslušanju u policiji, u svojstvu građanina, rekao da su fotografije nagih žena i devojaka, pronađene u stanu u kojem je živeo kao podstanar, "umetničke prirode".

Njihovo veštačenje je takođe, u sklopu predistražnog postupka, i dalje u toku.

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pozvalo je početkom jula sve polaznice istraživačke stanice Petnica da se jave policiji ili njima ako smatraju da su oštećene seksualnim uznemiravanjem i iskorišćavanjem za fotografisanje nakon 2013. godine, jer je te godine stupio na snagu tzv. "Marijin zakon".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.