DETE ŽIVELO SAMO 4 SATA, JOŠ UVEK SE NE ZNA UZROK SMRTI: Roditelji 8 dana čekaju rezultate obdukcije
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

DETE ŽIVELO SAMO 4 SATA, JOŠ UVEK SE NE ZNA UZROK SMRTI: Roditelji 8 dana čekaju rezultate obdukcije

Povodom ovog slučaja obratili smo se Opštoj bolnici u Pirotu, odakle je beba transportovana u Klinički centar Niš, a gde je stigla bez znakova života

Objavljeno: 16:34h

Miljana Zlatković (21) iz Belog Polja porodila se u ponedeljak u pirotskoj bolnici. Kako je dete bilo u lošem stanju, odlučeno je da ga transportuju u Klinički centar Niš, ali je beba u putu preminula. Osam dana kasnije, roditelji još čekaju rezultate obdukcije.

- Od tog dana kada se sve desilo, ništa novo ne znamo. Još tada su mi rekli da će obdukcija da bude obavljena sutra, ali još čekamo rezultate - kaže za Telegraf Vinko, otac deteta.

Kako je ranije objasnio za naš portal, tašta mu je ujutru javila da beba nije dobro i da mora da bude poslata u KC NIŠ.

- Doktor je bio zbunjen, nije znao šta da nam kaže. Ne znamo tačno gde je beba preminula. U pirotskoj bolnici kažu da je umrla u Nišu, dok iz KC Niš navode da je primljena tamo bez znakova života - rekao je otac.

Kako je dodao, trudnoća je bila uredna. A na poslednjem pregledu je plod dobio odličnu ocenu.

Povodom ovog slučaja Opštoj bolnici u Pirotu, odakle je beba transportovana u Klinički centar Niš, a gde je stigla bez znakova života.

- Formirana je komisija za unutrašnji stručni nadzor i obaveštena je inspekcija Ministarstva zdravlja. Dok oni ne završe svoj posao, nisam u mogućnosti da dajem komentare - rekao je za Telegraf.rs doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice u Pirotu.

Iz Kliničkog centra Niš rekli su da je dete u pratnji anesteziologa i pedijatra Zdravstvenog centra Pirot, sanitetom dovezeno u UKC Niš.

- Dete je u trenutku dolaska u UKC Niš praktično bilo bez znakova života. Pokušana je reanimacija, ali nažalost bezuspešno. Praktično, na Klinici za dečije interne bolesti UKC Niš, samo je konstatovana smrt deteta. Po zakonu, izdat je nalog za sudsko medicinsku obdukciju. Dete je bilo staro 4 sata - naveli su iz KC Niš.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.