UBICA NINE RAĐENOVIĆ OSTAJE NA SLOBODI? Roditelji su uznemireni, najavljuju novi protest!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

užas

UBICA NINE RAĐENOVIĆ OSTAJE NA SLOBODI? Roditelji su uznemireni, najavljuju novi protest!

Predlog tužilaštva za određivanje pritvora podnet je zbog mogućeg uticaja osumnjičenog na svedoke

Objavljeno:

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu danas nije odredio pritvor za P. R. (21) iz Sremskih Karlovaca, tako da će osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Petrovaradinu 6. juna ove godine od čijih je posledica preminula meštanka Nina Rađenović (21), nastaviti da se brani sa slobode.

U saopštenju Osnovnog suda, izdatom posle saslušanja osumnjičenog, navedeno je da je predlog novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva za određivanje pritvora protiv P.R. odbijen rešenjem sudije za prethodni postupak i da je taj sud, u konkretnom slučaju, postupao „u svemu u skladu sa zakonom“.

- Predlog tužilaštva za određivanje pritvora podnet je zbog mogućeg uticaja osumnjičenog na svedoke. Iz obrazloženja rešenja sudije za prethodni postupak jasno proizlazi da ne stoji predlog tužilaštva za određivanje pritvora zbog mogućeg uticaja na svedoke obzirom da osumnjičeni nije zadržan od strane organa gonjenja neposredno nakon saobraćajne nezgode, kao ni nakon saslušanja u tužilaštvu, te se sve vreme nalazi na slobodi.

Petrovaradin, Petrovaradinska tvrđava
foto: Grad Novi Sad

Kako se dodaje u saopštenju, sud je svoje razloge za takvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku. Na to rešenje stranke imaju pravo žalbe u zakonskom roku, Krivičnom vanpretresnom veću Osnovnog suda u Novom Sadu.

Reagujući na tu odluku Miroslav Rađenović, otac nastradale Nine, izjavio je da porodica nije očekivala takav odgovor suda.

- Nažalost, sud je odbio predlog tužioca. Zato ćemo i večeras u Petrovaradinu, na mestu saobraćajne nesreće, da nastavimo protest „Pravda za Ninu“ – rekao je on „Novostima“ i dodao da još nema informacija o eventualnom svedoku, odnosno očevicu saobraćajne nesreće koji se protekla skoro dva meseca od nesreće pominje u medijima, kako je viđen da je u tom trenutku, oko 21 sat, prošao automobilom iz pravca Sremskih Karlovaca.

Advokat Goran Karadarević, branilac osumnjičenog P. R, izjavio je da je njegov branjenik, u prisustvu sudije, tužioca i branioca, izneo odbranu i da je dao izjavu pred sudijom.

- Nije bilo razloga za određivanje pritvora, imajući u vidu krivično delo i sudsku praksu da se u takvim situacijama ne određuje pritvor – rekao je Karadarević „Novostima“ i ponovio svoju raniju izjavu da je u ovom slučaju reč o nehatnoj saobraćajnoj nesreći i osumnjičenom koji nije nikada osuđivan.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.