BELIVUKOV KLAN ZANEMEO PRED OPTUŽNICOM! Stiglo samo 7 odgovora, ostali se UĆUTALI!
Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: Printscreen

UĆUTALI SE

BELIVUKOV KLAN ZANEMEO PRED OPTUŽNICOM! Stiglo samo 7 odgovora, ostali se UĆUTALI!

Pojedini branioci optuženih za ubistva uopšte ne žele da podnose odgovore

Objavljeno:

Specijalnom sudu u Beogradu do sada je stiglo tek sedam odgovora na optužnicu, koja je podignuta protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića.

Pojedini branioci optuženih za ubistva uopšte ne žele da podnose odgovore, jer kako kažu za Tanjug, još im nije dostavljena dokumetacija iz Francuske koja se tiče naredbi francuskih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije "Skaj", a koju je prema sumnjama srpskog tužilaštva, koristila ova grupa u izvršenju krivičnih dela.

Odgovor na optužnicu neće podneti odbrana Marka Miljkovića, koja smatra da je za to neophodno da se pribave prevedene odluke francuskih sudova, odnosno datirane naredbe o zapleni podataka i drugo.

Sa servera "Skaj", prema rečima tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zaplenjena je komunikacija, audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava za koja se tereti desetak pripadnika ove grupe, a putem medjunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu sudu 30. jula, a nekoliko dana kasnije sud je potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.

Svi oni imaju pravo da u roku od osam dana od prijema optužnice izjave odgovor na nju, nakon čega će krivično vanpretresno veće suda odlučivati da li će optužnicu potvrditi ili je vratiti tužilaštvu na dopunu.

Kako su u toku godišnji odmori, advokati su mahom na odmoru pa pojedini optužnicu još nisu ni primili, tako da nije izvesno kada će se odlučivati o njenom potvrđivanju.

Portparolka suda Tatjana Tešić rekla je za Tanjug da je u sud do sada stiglo sedam odgovora na optužnicu.

Pojedine optužene brani po više advokata, dok u nekim slučajevima jedan advokat brani više optuženih.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srdjana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje DJurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Sladjane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava DJordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, samo se trojica brane sa slobode.

Oni se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.