DOBIO 15.000 EVRA: Dikićeva grupa uhapšena po dojavi Mirka Velimirovića?!
Foto: Dado Đilas/Fonet

dETALJI IZ ISTRAGE U cg

DOBIO 15.000 EVRA: Dikićeva grupa uhapšena po dojavi Mirka Velimirovića?!

Navodno je Mirko Velimirović dobio 15.000 evra da bi u Crnu Goru dopremio 50 automatskih pušaka, tri sanduka municija i policijske uniforme koje je trebalo da smesti u iznajmljenoj kući u tom gradu
Objavljeno: 10:46h

Ekipa bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića uhapšena je u Crnoj Gori na osnovu dojave izvesnog Mirka Velimirovića iz Zubinog Potoka, piše “Pobjeda“.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On se tereti da je bio deo te grupe koja je spremala terorističke napade u toj državi u izbornoj noći, navodipodgorička Pobjeda.

Kako se navodi, Velimirović je ipak odlučio da spreči taj "zločinački plan". Otkrivajući nove detalje u vezi sa hapšenjem grupe srpskih državljana, Pobjeda navodi da je Velimirović, nakon što je stigao u Podgoricu, "skupio hrabrost" i policiji ispričao da je od Aleksandra Sinđelića, za kojim policija traga, dobio 15.000 evra da bi u Crnu Goru dopremio 50 automatskih pušaka, tri sanduka municija i policijske uniforme koje je trebalo da smesti u iznajmljenoj kući u tom gradu. Pozivajući se naredbe o sprovođenju istrage, ovaj podgorički dnevnik piše da je Velimirovićevo priznanje potvrdilo ranija saznanja crnogorske policije, ali je pravovremena informacija pomogla da se do kraja osujete teroristički napadi. Uloga ovog okrivljenog, prema njegovom svedočenju, bila je da prenosi poruke koje je dobijao od Sinđelića i Dikića. Crnogorska policija i Specijalni tim glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, u zajedničkoj akciji, 15. oktobra pohvatala je deo grupe koja je spremala napad na građane koji su, prema ranijim najavama lidera Demokratskog fronta, trebali da se okupe pred Skupštinom nakon proglašenja izbornih rezultata, podseća Pobjeda.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.