PREMINUO EDIN HAMIDOVIĆ POSLE PUCNJAVE: Na urednika ispalio 4 hica dok je šetao sa suprugom i detetom
Preminuo Edin Hamidović, Foto: Fejsbuk

tuga

PREMINUO EDIN HAMIDOVIĆ POSLE PUCNJAVE: Na urednika ispalio 4 hica dok je šetao sa suprugom i detetom

Iako je policija odmah nakon toga krenula u potregu, blokirajući glavne putne pravce, E.L. je uspeo da pobegne, a sumnja se da je u međuvremenu napustio Srbiju

Objavljeno:

Sjeničanin Edin Hamidović (48) preminuo je večeras u Kliničkom centru u Kragujevcu od posledica ranjavanja prošlog petka u centru te varoši na Pešterskoj visoravni.

Da je Hamidović podlegao povredama u toj zdravstvenoj ustanovi objavila je i Fejsbuk stranica “Sjeničke novine”, čiji je bio osnivač i urednik, kao i funkcioneri Stranke pravde i pomirenja, čiji je bio član i aktivista, prenose Novosti.

U Hamidovića je u petak veče, iz vozila u pokretu, pucao E.L. (27) pogodivši ga sa četiri hica, dva u grudi, a po jednim u nogu i rame, posle čega je pobegao. Hamidović je u tom trenutku bio u društvu supruge i deteta.

Iako je policija odmah nakon toga krenula u potregu, blokirajući glavne putne pravce, E.L. je uspeo da pobegne, a sumnja se da je u međuvremenu napustio Srbiju.

Zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom, policija je uhapsila R.Đ. (36) iz Sjenice.

Teško povređeni Hamidović operisan je u novopazarskoj Opštoj bolnici, a u nedelju je zbog naglog pogoršanja stanja transportovan u Klinički centar u Kragujevcu gde je večeras preminuo.

Kao motiv za napad, mnogi navode objave “Sjeničkih novina” i politički angažman Hamidovića.

- Ta stranica je objavljivala određene informacije o porodici napadača, zbog čega su bili u sukobu. Navodno su mu i pretili – pričaju nam žitelji Sjenice.

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić ranije je rekao da je Hamidović ranije prijavljivao policiji da mu preti porodica E.L, ali da policija nije reagovala.

On je kazao da je napadač na Hamidovića “član grupe bliske Sandžačkoj demokratskoj partiji Rasima Ljajića”.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.