Bracanović: Od Mihajlovića sam čuo da je Ćuruviju ubio Luka Pejović!
Foto: Zorana Jevtić

Suđenje za likvidaciju novinara

Bracanović: Od Mihajlovića sam čuo da je Ćuruviju ubio Luka Pejović!

Bracanović je rekao da ne zna ništa o ubistvu Slavka Ćuruvije i da je u to vreme bio na Kosovu zajedno sa pripadnicima svoje jedinice. On je međutim delimično potvrdio iskaz ključnog svedoka nekadašnjeg komandanta JSO-a Milorada Ulemeka
Objavljeno:

Svedočenjem Milorada Bracanovića, nekadašnjeg glavnog oficira za bezbednost Jedinice za specijalne operacije DB-a, osuđenog zbog neprijavljivanja ubistva Ivana Stambolića, nastavljeno je suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bracanović je rekao da ne zna ništa o ubistvu Slavka Ćuruvije i da je u to vreme bio na Kosovu zajedno sa pripadnicima svoje jedinice. On je međutim delimično potvrdio iskaz ključnog svedoka nekadašnjeg komandanta JSO-a Milorada Ulemeka.

Ulemek je u svom svedočenju rekao da je tokom bombardovanja helikopterom došao u Beograd na sastanak sa Radomirom Markovićem i da je od njega čuo da su Ćuruviju ubili ljudi Milana Radonjića, a da se radilo o Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku.

Iako Bracanović o samom sastanku ne zna ništa, ipak je potvrdio da je Ulemek dolazio u Beograd helikopterom, uprkos tadašnoj zabrani letova.

Milorad Bracanović rekao je da je od bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića, na jednom od sastanaka s načelnicima svih uprava, čuo da je novinara Slavka Ćuruviju ubio Luka Pejović, takođe bivši pripadnik JSO-a, a koji je ubijen krajem 2000. godine. Pejovića su još neki očevici ubistva videli na mestu zločina, a mediji su prenosili da policija sumnja da je bio u društvu Kuraka, optuženog da je neposredni izvršilac.

foto: AP

Bracanović je svedočio i da je neko na pomenutom sastanku sa ministrom Mihajlović počeo da priča da ima neka saznanja o ubistvu Ćuruvije, na šta je Mihajlović rekao: "Vi nemate pojma, njega je ubio neki kriminalac Luka (Pejović)".

On je dodao i da je čuo da je Pejović potom ubijen, a na pitanje sudije Jovanović da li je Mihajlović rekao još nešto, odgovorio je odrečno.

Bracanović je dodao i da su na sastancima koje je Mihajlović držao, ubistvo Ivana Stambolića, zločin na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ćuruvije uvek bile teme i da je Mihajlović uvek pitao do čega se došlo u istrazima.

Slavko Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. ispred svoje zgrade u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić, koji je kao i Radonjić, uhapšen januara 2014.

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.