RADOJIČIĆ SA VATROGASCIMA U VINČI: "Zdravlje građana je prioritet, slede pravovremene informacije" (FOTO)
Gradonačelnik i vatrogasci, Foto: Beoinfo

OBILAZAK VINČE

RADOJIČIĆ SA VATROGASCIMA U VINČI: "Zdravlje građana je prioritet, slede pravovremene informacije" (FOTO)

Pozivam sve da se suzdrže od širenja dezinformacija i panike. Kvalitet vazduha tokom dana je varirao, ali stavljanjem požara pod kontrolu, stanje se popravlja

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof dr. Zoran Radojičić obišao je sinoć deponiju u Vinči gde je u toku gašenje požara koje zajednički sprovode ekipe Sektora za vanredne situacije i gradskih komunalnih službi. Obilasku su prisustvovali sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš i komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović.

Radojičić je podsetio da je prethodno, tokom dana održao sastanak sa stručno- operativnim timom koji je deo Štaba za vanredne situacije i gde su između ostalih prisustvovali sekretari za zaštitu životne sredine, zdravstvo, vanredne situacije, kao i načelnik Sektora za vanredne situacije.

Radojičić u Vinči
foto: Beoinfo

– Napravljen je presek situacije kada se govori o gašenju požara, a tu su bili i predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje koji su predočili stanje vazduha u Beogradu. Na terenu je trenutno šest vozila sa petnaest vatrogasaca kao i ekipe „Gradske čistoće” i drugih komunalnih preduzeća koji zasipaju zemljom delove deponije. Dogovorene su dalje kontrole i redovno obaveštavanje o situaciji, a novi presek biće napravljen u jutarnjim časovima. Savet građanima je da se pridržavaju preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje, a sa druge strane učinićemo sve da se situacija što pre sanira – rekao je Radojičić.

On je naglasio da će se kroz javno-privatno partnerstvo „Beo čista energija” rešiti sanacija stare deponije i na taj način razrešiti ovaj veliki problem.

Radojičić u Vinči
foto: Beoinfo

– Tog momenta ne očekujemo da ćemo više imati probleme koji su nam proteklih decenija bili stalni, poput požara koji su se uvek iznova pojavljivali na ovom prostoru. Takođe, pozivam sve da se suzdrže od širenja dezinformacija i panike. Kvalitet vazduha tokom dana je varirao, ali stavljanjem požara pod kontrolu, stanje se popravlja. Svima nam je prioritet zdravlje naših građana i uveravam sve sugrađane da ćemo sa svim informacijama izlaziti pravovremeno – kazao je Radojičić.

Radojičić u Vinči
foto: Beoinfo

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović je rekao da će vatrogasci ostati na licu mesta onoliko dugo koliko to situacija bude zahtevala i da će sve aktivnosti biti koordinisane sa gradskim službama koje imaju tešku mehanizaciju. On je naglasio da se požar gasi svih 24 sata, ali noću samo na mestima gde ne postoji rizik po vatrogasce i vozila jer svaka deponija prilikom požara stvara „džepove” koji nisu uvek vidljivi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.