ZAŠTIĆENI SVEDOK OTKRIO NEUSPELI PLAN LIKVIDACIJE U TIVTU! Meta su bili Belivuk i Miljković
Veljko Belivuk i Marko Miljković, Foto: Printscreen

ZAŠTIĆENI SVEDOK

ZAŠTIĆENI SVEDOK OTKRIO NEUSPELI PLAN LIKVIDACIJE U TIVTU! Meta su bili Belivuk i Miljković

U dokumentima stoji i da se Vukadinović obavezao da će, u slučaju da Kamenko padne, njegovoj porodici predati pare i njemu obezbediti najbolje advokate

Objavljeno:

Zaštićeni svedok pod imenom Kamenko Kuč naveo je u svom iskazu pred Specijalnim državnim tužilaštvo da je Janko Vukadinović glavni organizator planiranja ove dve likvidacije, ali da im je plan propao zbog crnogorske policije.

Kako je naveo, njemu je Vukadinović rekao da sve razume kao i da je čudo odraditi ubistvo i da neće ostaviti na cedilu ni njega ni njegovu porodicu.

"Takođe, Vukadinović mu je tada rekao da je to ponuda i da stoje iza njega, te da to Kamenko može odraditi lagano i pita ga da li mu treba vozač i auto ispred aerodroma da ga čekaju. Rekao mu je i da se ne brine da će ga neko prevariti i da ima poverenja", navodi se u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz dalje komunikacije, kako je preciziirano u dokumentu, utvrđuje se da Vukadinović naređuje Kamenku da narednog dana ide za Tivat, da se spremi, i da će dobiti Glok 26, te mu pojašnjava da će ga Crni voziti, da će dobiti da kupi odelo i akt tašnu i da će ih čekati kod čekiranja jer idu Velja Nevolja i Marko Miljković te da su to drugari i ako može da ih dere obojicu, da će za obojicu dobiti sigurno 700.000 i više, da će ga vozač čekati ispred, da imaju štek u Tivtu, te mu pojašnjava da je kombinacija dobra.

U dokumentima stoji i da se Vukadinović obavezao da će, u slučaju da Kamenko padne, njegovoj porodici predati pare i njemu obezbediti najbolje advokate.

U razradi kriminalnog plana okrivljeni Vukadinović dalje daje instrukcije Kamenku te mu govori da tamo gde bude ne priča ništa, osim sa vozačem oko akcije, da bi zaštitio njegov identitet, te mu objašnjava da obuče odelo i cipele, da stavi masku protiv korone i naočare za vid.

DETALJAN PLAN LIKVIDACIJE

U daljoj komunikaciji, Vukadinović je Kamenku objasnio i detaljan plan delovanja. Navodno mu je rekao da uđe i sačeka u aerodromskoj zgradi, da stavimasku za koronu i da vodi računa, ali da naočare ne stavlja jer se magle. Takođe mu je savetovao da bude fino ošišan i sređen i da ofarba kosu sprejom.

Rekao mu je da je dovoljno i da jednog od oštećenih "odere" i da za njega ne može dobiti preko 15 godina, te da uz trećinu amnestije treba da leži samo 10 godina.

U jednoj od poruka Vukadinović Janko Kamenku kaže:

"Nisam nikoga ostavio pa ni tebe brate jer si ti pravi brat" Čitav škaljarsko-barska-zemunska stoji iza tebe, brate", rekao je Vukadinović i prema navodima policije tačno opisao kako Kamenko treba da izvrši likvidacije.

"Ti lagano ka’ da nije tvoj pos’o na 5-6 metara, pa onda hitro u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas. Tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja dok istrčiš napolje da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci pa i njega posle zapali", navodi se u dokumentu.

Vukadinović je, između ostalog, Kamenku savetovao da nakon izvršenog dela noć provede u šumi na Jazu, gde će ga sačekati instrukcije kako da se prebaci do Budve.

(Espreso/Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.