OTKRIVENI NOVI JEZIVI DETALJI KLANA BELIVUK MILJKOVIĆ: Čoveku stomak da se prevrne od HORORA!
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić

kriminal

OTKRIVENI NOVI JEZIVI DETALJI KLANA BELIVUK MILJKOVIĆ: Čoveku stomak da se prevrne od HORORA!

Inače, Filip Korać, koji je od ranije poznat srpskoj javnosti, označen je kao osoba bliska "škaljarskom klanu"

Objavljeno:

Bojan Hrvatin, jedan od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ispričao je u tužilaštvu da su članovi tog klana fotografije izmasakriranih tela slali Filipu Koraću. Hrvatin je, prema navodima NIN, istakao i da su čak na jednom telu krvlju napisali Koraćevo ime, a inače, reč je o najbližem saradniku Luke Bojovića, koji godinama unazad slovi za ključnu osobu u srpskom podzemlju.

- Hrvatin je naveo da su u tajnu prostoriju on, Marko Miljković i Miloš Budimir odveli Milana Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem. Rekao je da nije dobio novac za ovo ubistvo i da je od tada prestao da se viđa sa pripadnicima grupe, ali je nastavio da se dopisuje. Hrvatin je naveo i da su preko aplikacije skaj slali fotografije masakriranih tela Filipu Koraću, vođi suparničkog klana. Na jednom od tela su krvlju ispisali: "Koraću pi...", pisao je NIN.

Inače, Filip Korać, koji je od ranije poznat srpskoj javnosti, označen je kao osoba bliska "škaljarskom klanu", koji je u dugogodišnjem sukobu sa "kavačkim", a iza kog stoji Radoje Zvicer. "Kavački klan" blizak je upravo grupi uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka.

Filip Korać
foto: MUP Srbije

Korać je figura koja se godinama pominje u kriminalnom miljeu, a radi se o najbližem saradniku Luke Bojovića. Kako su mediji svojevremeno navodili, on je nakon Bojovićevog hapšenja u Španiji preuzeo rukovođenje svim poslovima.

Korać se u žiži javnosti našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju. Ipak, tužilaštvo je odustalo od istrage, a Koraća je januara prošle godine i sam predsednik države Aleksandar Vučić pominjao i označio kao najvećeg dilera droge na ovim prostorima.

- Neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom, svuda sve, ni za šta nije kriv. I uvek će da bude. Kad ga imate i za umešanosti u ubistva, i sad znam da ću da budem kritikovan, neko će da se pojavi u tužilaštvu da kaže: "Pa da, ali nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status svedoka-saradnika čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio" - rekao je Vučić tada.

Inače, Korać je široj javnosti poznat od 2016. godine, kada je priveden zbog saznanja o ubistvu Čede Đokića, koje se dogodilo avgusta iste godine u Zvorniku. Godinu dana kasnije, njegovo ime ponovo je osvanulo u medijima, i to nakon derbija ljutih rivala.

Naime, tokom derbija Partizana i Crvene zvezde, na južnoj tribini stadiona u Humskoj, došlo je do opšte tuče između navijača Partizana i pokušaja preuzimanja južne tribine.

Korać je tada označen kao organizator nereda.

Nakon pada Belivukove grupe navodilo se da je upravo on osoba koja će preuzeti sve poslove u Beogradu.

Bonus video:

01:21

KRIMINOLOG LAZAR GLIŠOVIĆ: Svedok okrivljenog je u obavezi da tužiocu predoči sva svoja saznanja o krivičnim delima

(Espreso / Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.