VELJINI "MOMCI" POTPISALI NAGODBU SA TUŽILAŠTVOM! Da li će održati reč i svedočiti protiv njega?
Velja Nevolja, Foto: Printscreen

novo

VELJINI "MOMCI" POTPISALI NAGODBU SA TUŽILAŠTVOM! Da li će održati reč i svedočiti protiv njega?

Nevoljin vojnik, a sada svedok-saradnik, pomenuo je i osobu za koju se pretpostavlja da je Milan Radulović zvani Kapetan Mile, pripadnik “škaljarskog klana” koji je radio za šefa “kavčana” Radoja Zvicera i Velju Nevolju

Objavljeno:

Srđan Lalić i Bojan Hrvatin, koji je imao kodno ime Fabula, uhapšeni članovi grupe Miljković-Belivuk, biće svedoci-saradnici na suđenju klanu protiv kog će tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić danas podići optužnicu za najteža krivična dela, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf.

Pomenuta dvojica postigla su dogovor sa tužilaštvom da ispričaju sve što znaju o otmicama i ubistvima, uklanjanju tragova posle zločina, trgovini drogom, ali i o saradnji s visokim funkcionerima policije. Lalić i Hrvatin, kako se saznaje, nisu direktno učestvovali u likvidacijama, što je ključni uslov da dobiju povlašćen status, a njihovi iskazi mogli bi da oteraju Velju Nevolju, Mareta Mesara i njihove najbliže saradnike na doživotnu robiju.

Izvor kaže da će Lalić i Hrvatin na suđenju biti povlašćeni, odnosno da će biti optuženi za blaže krivično delo, za koje je zaprećena kazna do 20 godina zatvora.

BUDIMIR VEZA S KLANOM

Srđan Lalić, koga je javnost videla na fotografiji na kojoj je šokirao širokim osmehom dok gleda u kameru i drži glavu žrtve koja je kasnije ubijena, ispostavilo se, nije okrvavio ruke i pristao je na potpunu saradnju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Kako se saznaje, on je ispričao sve o mučenjima i likvidacijama kojima je prisustvovao u kući u Ritopeku.

Srpski telegraf je došao u posed iskaza Bojana Hrvatina, nekadašnjeg navijača Rada koji je robijao zbog brutalnog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića. On je ispričao da je u zatvoru, u kom je bio od 2007. do 28. maja prošle godine, upoznao Miloša Budimira, koji ga je po izlasku na slobodu upoznao s Belivukom.

– On je detaljno opisao kako je u klanicu u Ritopeku namamljen Goran Veličković Goksi, pripadnik suprotstavljene Partizanove navijačke grupe. Rekao je da je i sam učestvovao, da nije prisustvovao mučenju i likvidaciji, ali da mu je Miljković kasnije rekao da je Goksija “rešio” jednim udarcem sekirom. Potom su, da bi zavarali trag i eventualno saznali još nešto, sa Veličkovićevog skaja (kriptovanog telefona koji se koristi za organizaciju najtežih krivičnih dela) pisali širem krugu njegovih prijatelja. Jedino Goksijev vozač nije sumnjao da je s druge strane njegov šef, pa je čak ostavio 100 grama kokaina kada su mu napisali da donese – kažu izvori i dodaju da je Hrvatin rekao da je za učešće u otmici dobio 10.000 evra od Belivuka.

UBIJEN ISTOG DANA

Nevoljin vojnik, a sada svedok-saradnik, pomenuo je i osobu za koju se pretpostavlja da je Milan Radulović zvani Kapetan Mile, pripadnik “škaljarskog klana” koji je radio za šefa “kavčana” Radoja Zvicera i Velju Nevolju.

– Ispričao je kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila tajni, takozvani štek-stan “škaljarca”, preko kog su hteli da namame Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca. Kapetan je preko svog skaja namamio Vukićevića, koji je ubijen istog dana kada je i otet, a tela su se rešili sutradan. Kao što je poznato, Šarac je nešto posumnjao i nije upao u zamku, pa mu je nekoliko dana kasnije organizovana sačekuša u tržnom centru “Ušće”, gde je teško ranjen i od posledica je preminuo. Hrvatin je opisivao i kako su tela ubijenih mleli i bacali u Dunav – piše u iskazu.

Šta je sve rekao Hrvatin

– Marko Miljković je Gorana Veličkovića lično ubio sekirom

– Veljko Belivuk na isti način usmrtio Zdravka Radojevića, a nožem Milana Ljepoju

– Radoju Zviceru poslali 70 slika mučenja i ubijanja

– Kapetan Mile namamio Lazara Vukićevića

– detaljno opisivao kako su tela mleli i bacali u Dunav

Ko je sve ubijen u Ritopeku

– Milan Ljepoja

– Lazar Vukićević

– Goran Veličković

– Aleksandar Gligorijević

– Zdravko Radojević

Otisci za lažirani napad

Hrvatin je tužiocima rekao da je učestvovao i u ubistvu Zdravka Radojevića, koga su prvo naterali da ostavi otiske na pištolju, iz koga je kasnije trebalo da se puca na kuću Budimira, pa da se kasnije tvrdi kako je Radojević zbog toga nestao. Posle toga su otetog spustili u bunker u garaži u Ritopeku, gde su ostali on, Budimir i Belivuk, da bi kasnije Miljković došao ponovo. Precizirao je da je Belivuk lično sekirom ubio Radojevića, a potom su on i Mare prodali na Kosovu mercedes ubijenog i od toga isplatili učesnike.

(Espreso/Srpski Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.