SUTRA PODIZANJE OPTUŽNICE PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE GRUPE: Istraga sprovedena protiv ukupno 31 osumnjičenog!
Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: Printscreen

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL

SUTRA PODIZANJE OPTUŽNICE PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE GRUPE: Istraga sprovedena protiv ukupno 31 osumnjičenog!

Pretpostavlja se da će optužnica biti podignuta protiv tog broja osumnjičenih, a među njima će biti i svedoci saradnici, čiji se identitet za sada čuva u tajnosti

Objavljeno:

Tužilaštvo za organizovani kriminal sutra bi trebalo da podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je delovala pod velom partizanove navijačke grupe “Principi”.

To je prošlog petka najavio na konferenciji za novinare tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, precizirajući da je istraga sprovedena protiv ukupno 31 osumnjičenog.

Pretpostavlja se da će optužnica biti podignuta protiv tog broja osumnjičenih, a među njima će biti i svedoci saradnici, čiji se identitet za sada čuva u tajnosti.

Uz podizanje optužnice očekuje se da će tužilaštvo tražiti od suda da produži pritvor optuženima, kojima pritvor ističe u ponedeljak, 2. avgusta.

Prošle sedmice iz pritvora je pušten Vuk Vučinić protiv kojeg se vodila istraga, ali nije poznato da li je obustavljena ili će se i on naći na optužnici.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

Nenadić je prošle sedmice ukazao da se pripadnici ove grupe terete za krivična dela zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

Reč je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gde su mučeni, likvidirani, raskomadani i samleveni u mašini za meso: Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radonjić.

Tužilac je novinarima pokazao i do sada neobjavljivane fotografije koje će se koristiti kao dokaz protiv ove grupe.

Na fotografijama su pomenuti muškarci najpre živi, mučeni, sa odsečenim glavama, a potom su se mogli videti i isečeni delovi tela složeni u kadi.

Na obezglavljenim telima pojedinih žrtava ispisane su poruke za pripadnike suparničkog klana, dok su odsečene glave slikane između nogu ili u drugim pozama.

U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe zaplenjene sa servera SKY i dobijene za ovu istragu putem međunarodne pravne pomoći od jedne zapadnoevropske države.

Pored pomenutih fotografija sa SKY servera zaplenjeni su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičene.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom.

U aprilu je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenja.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Ðurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29), Marko Andrić, Bojan Hrvatin i A.Š.

U maju je istraga proširena na još šest osoba.

Širi kontekst delovanja ove grupe ukazuje na povezanost sa “kavačkim klanom” iz Crne Gore, koji je već godinama u sukobu sa takozvanim “škaljarskim klanom”, takođe iz Crne Gore.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.