OTAC NASTRADALOG ZLATKA ČEKA OBDUKCIJU: Moji unuci su ostali bez oca baš sada kada im je najpotrebniji
Zlatko Belić, Foto: Foto: Facebook

UŽAS

OTAC NASTRADALOG ZLATKA ČEKA OBDUKCIJU: Moji unuci su ostali bez oca baš sada kada im je najpotrebniji

O sudbini sina obavestila ga je snaja, a sa nestrpljenjem čeka i zvanične podatke od vlasti Grčke, koji će potvrditi da li se Zlatko utopio ili ga je tokom kupanja izdalo srce

Objavljeno:

Tuga moja, danas je trebalo da se vrate sa odmora. Šta ću ja sada da radim… – jecajući priča Ratomir Belić (80), otac nastradalog Zlatka Belića (53), čiji je život okončan u talasima Egejskog mora. Nesrećni čovek iz Gornjeg Milanovca, inače direktor u rudniku u blizini ovog grada, najverovatnije se utopio u mestu Sarti, na Halkidikiju u Grčkoj, u nedelju, kada su ga oborili veliki talasi.

Kako njegov otac Ratomir priča za Objektiv, o sudbini sina obavestila ga je snaja, a sa nestrpljenjem čeka i zvanične podatke od vlasti Grčke, koji će potvrditi da li se Zlatko utopio ili ga je tokom kupanja izdalo srce.

– Snaja Tatjana mi je sve javila. Kako mi je objasnila, Zlatko je bio sa sinom Viktorom u vodi, kada su ih odjednom sustigli talasi. Šta se dogodilo, ne zna da objasni, ali mi je rekla da je moj unuk odmah izvukao oca iz vode, gde je započeta reanimacija. Ne znam da li je u pitanju utapnje ili srce, čeka se obdukcija – drhtavim glasom priča Ratomir. Kako otac nastradalog navodi, sve je bilo najnormalnije i ništa nije ukazivalo na ovu veliku tragediju.

– Unuka Anđela je ostala sa nama, a sin, snaja i unuk su otišli na odmor. Ona se stalno čula sa njima telefonom, moj sin se nije žalio da ga nešto boli. Moji unuci su ostali bez oca baš sada kada im je najpotrebniji, Viktor ima osamnaest godina, Anđela je student – objašnjava nesrećni otac, koji je nadživeo svog sina.

Ovaj skrhani čovek kaže da su se čelnici firme u kojoj je Zlatko radio ponudili da porodici pomognu oko dopremanja tela.

– Moj sin je radio kao izvršni direktor za proizvodnju u rudniku olova i cinka kraj Gornjeg Milanovca. Tamo mi i snaja radi. Čim su čuli šta se dogodilo, bio je glavni direktor kod mene i rekao da će oni kao firma sve obezbediti i organizovati da dopreme mog Zlatka odande. On je tamo bio službenim vozilom, pa sada i to treba da vrate. Strašno šta nas je sve zadesilo – kroz jecaje i uzdahe priča Ratomir.

KUPAČI GUBE TLO POD NOGAMA

Kupanje na gradskoj plaži u Sartiju, gde se dogodila ova nesreća, danima nije bezbedno, upozoravaju naši ljudi koji su tamo na letovanju.

– Nažalost, poslednjih dana u Sartiju se utopilo nekoliko ljudi. Talasinisu baš toliko veliki, ali su u nekim delovima vrlo opasni, pogotovo oko sredine plaže. Naprave prilično velika udubljenja u pesku i kupači lako izgube tlo pod nogama. Utapaju se i dobri plivači – stoji u objavi na društvenim mrežama.

NI SPASIOCI NE SMEJU U VODU

Prema svedočenjima turista iz Srbije koji su ove godine letovali u Sartiju, tokom prošle sedmice utopio se i jedan Mađar, a jedan od naših državljana bio je akter i spasavanja jedne Rumunke.

– Vratio sam se iz Sartija, a pre tri dana sam izvukao iz talasa jednu ženu od pedesetak godina iz Rumunije. Jedva je hodala. Po drugih dvoje davljenika koje su nekako izvukli iz mora, posle 40 minuta borbe, došla je hitna pomoć. Strašne scene. Spasilac je na moje oči rekao da ne sme u more, iako je imao bovu pored sebe. Posle 40 minuta frke, krenuo je čamac s kraja plaže, koji su talasi odmah prevrnuli. Spasilaca nema nigde, neobučeni su i to je velika sramota.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media