PRE PET GODINA OD UDARA GROMA STRADALE SU DVE DEVOJČICE! Sada se zna kako su provele poslednje sate života
Anđela Bačević, Foto: Facebook/Kud Sveti Sava Zug/Printscreen

godišnjica

PRE PET GODINA OD UDARA GROMA STRADALE SU DVE DEVOJČICE! Sada se zna kako su provele poslednje sate života

Radnik komunalnog preduzeća, koji živi nedaleko od mesta na kome su ugašena dva mlada života prisećao se kako je sve izgledalo

Objavljeno:

Pre tačno pet godina dve preslatke devojčice Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) izgubile su život nakon udara groma u Kruševačkoj ulici u Aleksandrovcu. Tinejdžerke su sa svojim porodicama došle iz Švajcarske da provedu leto uživajući u dedovini.

Poslednje sate života provele su bezbrižno kako samo deca umeju - fotografisale su se u kući Bačevića, probale garderobu, pričale, smejale se, šetale.

Prelepe Anđela i Ivana nisu išle u istu školu u Švajcarskoj jer su živele u dva kantona (Cug i Cirih) ali su zajedno igrale u Kulturno-umetničkom društvu "Sveti Sava" u Cugu.

Tog 26. jula 2016. godine devojčice su krenule u šetnju. Njihove devojačke planove prekinuo je udar groma.

Malena Anđela izgubila je život na licu mesta, Ivana je preminula u Opštoj bolnici Kruševac nekoliko sati kasnije.

Nevreme je u Aleksandrovcu počelo oko 17 časova.

Nakon 50 minuta grom je udario u trotoar gde su ispod drveta dve tinejdžerke potražile spas od oluje.

Radnik Hale sportova Saško Rilak tada je posvedočio za "Novosti" da je video samo veliki bljesak, s obzirom na to da je grom udario 130 metara od Hale.

- Potrčao sam da vidim šta se dogodilo, kada smo stigli do žrtava, pločnik je već bio pun prolaznika. Svi su prišli da pomognu, ljudi su sa zaustavljali kolima da pruže pomoć. Кrenuli su da devojčice ubacuju u vozila i da ih prebacuju ka Hitnoj pomoći - ispričao je Rilak.

Radnik komunalnog preduzeća, koji živi nedaleko od mesta na kome su ugašena dva mlada života prisećao se kako je sve izgledalo.

- Samo par trenutaka posle tragedije, prolaznica je zaustavila auto pored lipe gde su se našle dve drugarice i viknula "upomoć", kada sam prišao video sam ih kako leže - prisećao se Boško Šimunović.

Na mestu pogibije stoji spomenik u obliku cveta sa potresnim stihovima pesme "Zaspala su dva anđela".

- Hladovina razlistalog stabla, priče priča o žalosnom kraju, zaspala su dva predivna bića na tlu Župe, u svom zavičaju. Pamtićemo dva anđela mila, suze, što su baš ovde potekle, odleteše u zagrljaju Bogu, a da zadnje zbogom nisu rekle. Anđela je poletela prva, bezgrešnu Anđeli je hteli. Ivana je sustigla u letu. Anđeli su i nju želeli - zapisala je pesnikinja Silvana Perić na spomen obeležju.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.