CARINICI STALNO NA OPREZU: Kod Turčina nađeno preko 600 grama ZLATNOG NAKITA, pokušao ilegalno da ga prenese (FOTO)
Neprijavljeno zlato, Foto: Uprava carine

na prelazu batrovci

CARINICI STALNO NA OPREZU: Kod Turčina nađeno preko 600 grama ZLATNOG NAKITA, pokušao ilegalno da ga prenese (FOTO)

Prekršaj je otkriven 24. jula 2021. godine na ulaznoj strani prelaza Batrovci

Objavljeno: 12:20h

Da je budnost carinika na još višem nivou upravo zbog uobičajenih letnjih gužvi, koje mnogi koriste kao priliku za različite vidove krijumčarenja, pokazuje i zaplena preko 600 grama zlatnog nakita, koje je jedan putnik pokušao da ilegalno prenese preko granice u neseseru sa kozmetikom.

Prekršaj je otkriven 24. jula 2021. godine na ulaznoj strani prelaza Batrovci, kada su carinici u saradnji sa policijom za detaljan pregled izdvojili „maserati“ francuskih registarskih oznaka.

1 / 5 Foto: Uprava carine

Njime je sam putovao mlađi muškarac, državljanin Turske, koji je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, u jednoj od torbi koja se nalazila u prtljažniku automobila, pronađen je kozmetički neseser pun narukvica i dukata, čija je vrednost procenjena na oko 27.000 evra.

Kako putnik nije prijavio zlatni nakit, niti je imao bilo kakvu dokumentaciju o njegovom poreklu, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja pomenuto zlato biti zadržano.

19:57

CENTRALNI DNEVNIK 25.07.2021.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.