NAKON OPEKOTINA KOJE JE DEVOJČICA (5) DOBILA U VRTIĆU SUSPENDOVANA JE VASPITAČICA: Roditelji traže da je vrate!
Ilustracija, Foto: Profimedia

niš

NAKON OPEKOTINA KOJE JE DEVOJČICA (5) DOBILA U VRTIĆU SUSPENDOVANA JE VASPITAČICA: Roditelji traže da je vrate!

Uprava je navela da je zaposlena u ovoj predškolskoj ustanovi udaljena s posla zbog osnovane sumnje da je izvršila težu povredu radne obaveze

Objavljeno:

Nakon što se devojčica stara 5 godina opekla vrelom supom tokom ručka u niškom vrtiću "Slavuj", iz Predškolske ustanove "Pčelica" kažu da je vaspitačica udaljena sa posla, te da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Ipak, roditelji dece koja pohađaju grupu suspendovane vaspitačice zahtevaju od Uprave da je bez sankcionisanja vrati na posao, jer su, kako navode, prezadovoljni njenim radom, ali i zato što smatraju da je odgovornost i na drugim zaposlenima, pišu Južne vesti.

Devojčica je zadobila opekotine od supe u vrtiću pre oko mesec dana, a iz "Pčelica" su tada naveli da će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo deteta.

Odgovornost zbog tog događaja je pala na vaspitačicu, potvrđuju iz te ustanove.

- Protiv zaposlene je pokrenut disciplinski postupak zbog osnovane sumnje da je izvršila težu povredu radne obaveze - navode iz Uprave "Pčelice".

Vaspitačica je, dodaju, udaljena sa rada do okončanja disciplinskog postupka.

Međutim, suspendovanje vaspitačice je izazvalo negativne reakcije roditelja, te su oni pre nedelju dana uputili zahtev "Pčelici" da ona bude vraćena na posao.

Smatraju da odgovornost nije samo na vaspitaču, već i na osoblju koje preuzima, proba i prosleđuje ručak u vrtiću.

Nije poznato da li je još neko sankcionisan zbog slučaja sa supom, niti da li je utvrđeno čija je konkretna odgovornost, kao i da li će uvažiti zahtev roditelja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.