NAKON POŽARA OSTAO IM SAMO 1 SANITET: Loša slika posle nesreće u Loznici
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

NAKON POŽARA OSTAO IM SAMO 1 SANITET: Loša slika posle nesreće u Loznici

U požaru nije bilo povređenih, a lice mesta, kod garaže saniteta lozničke Opšte bolnice, i sinoć je obezbeđivala loznička policija

Objavljeno:

Loznička Opšta bolnica posle požara koji se dogodio pre tri dana trenutno ima samo jedno funkcionalno sanitetsko vozilo, potvrđeno je iz ove ustanove.

U požaru koji je u noći između petka i subote, oko dva sata posle ponoći, izbio u garaži saniteta lozničke Opšte bolnice potpuno su izgorela tri sanitetska i jedno putničko vozilo, a jedan sanitet je oštećen, čime je znatno smanjen postojeći vozi park.

Prema rečima dr Zorana Kovačevića, pomoćnik direktora lozničke bolnice, pričinjena je ogromna materijalna šteta, a njena procena još nije gotova jer forenzičari nisu završili sav posao.

- Posle požara ostali smo sa jednim sanitetskim vozilom i sada se oslanjamo na podršku našeg Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’, Specijalne bolnice za rehabilitaciju ’’Banja Koviljača’’, kao i domove zdravlja iz našeg okruženja kada je potrebno pacijente voziti u ustanove van Loznice.

Odmah smo, u subotu, kontaktirali resorno ministarstvo i očekujemo pomoć dok se situacija ne reši. Najvažnije je da naši pacijenti zbog ove situacije neće trpeti i ukoliko im je to potrebno neće biti uskraćeni za prevoz u neku od ustanova van Loznice.

Funkcionišemo uprkos tome što se dogodilo pa smo juče imali dva transporta do Beograda, a imali smo i prevoz do Valjeva u angio-salu - objasnio je dr Kovačević situaciju kojoj se bolnica našla posle požara.

U požaru nije bilo povređenih, a lice mesta, kod garaže saniteta lozničke Opšte bolnice, i sinoć je obezbeđivala loznička policija. Požar je bio takav da su lozničkim vatrogascima trebala tri sata da ga savladaju, a, inače, dva izgorela saniteta bila su gotovo potpuno nova.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.