VIKENDOM NAJVIŠE PUTNIKA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Realno stanje na granicama možete lako da pratite preko KAMERA!
Gužva na graničnom prelazu, Foto: Uprava carine

GUŽVE NA GRANICI

VIKENDOM NAJVIŠE PUTNIKA NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Realno stanje na granicama možete lako da pratite preko KAMERA!

Najveći pritisak trpe veliki prelazi preko kojih se u našu zemlju ulazi iz Mađarske i Hrtvatske, kao i na oni koji su na putu ka Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, odnosno Grčkoj i Turskoj, a to su pre svega Gradina i Preševo

Objavljeno:

Da je turistička sezona u punom jeku vidljivo je po prilivu ogromnog broja putnika koji u talasima prelaze našu granicu, uglavnom na putu ka nekoj od primorskih destinacija.

Najveći pritisak trpe veliki prelazi preko kojih se u našu zemlju ulazi iz Mađarske i Hrtvatske, kao i na oni koji su na putu ka Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, odnosno Grčkoj i Turskoj, a to su pre svega Gradina i Preševo.

Osim uobičajene preporuke da se, naročito u dane vikenda, za najfrekventnije prelaze pronađe alternativa gde god je to moguće, skrećemo pažnju putnicima, da se realno stanje na prelazima može pratiti i putem kamera AMSS (https://kamere.amss.org.rs/).

Na Horgošu se trenutno na ulazak u našu zemlju čeka oko 180 minuta, dok je na izlazu situacija nešto bolja i zadržavanje je u proseku oko 20 minuta.

Granični prelaz, Horgoš
foto: Uprava carine

Na Kelebiji za sada nema dužeg zadržavanja ni ulazu ni na izlazu, što ne znači da se to neće promeniti već u narednim satima.

Na Preševu, preko kojeg uglavnom idu svi oni koji žele na grčko primorje, čeka se do 30 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Granični prelaz, Preševo
foto: Uprava carine
Granični prelaz, Preševo
foto: Uprava carine

Na graničnom prelazu Gradina koji koriste putnici ka Bugarskoj ili Turskoj, na ulazu uopšte nema zadržavanja, dok se na izlaz iz zemlje čeka do 30 minuta.

Na Batrovcima se na ulazu čeka do 90 minuta, dok na izlazu nema zadržavanja, a kada je reč o prelazu Šid, na ulaz se vozila zadržavaju do 60 minuta, a na izlazu takođe nema zadržavanja.

Granični prelaz, Batrovci
foto: Uprava carine

Na najvećem prelazu ka Crnoj Gori - Gostunu na prelazak granice se i na ulazu i na izlazu iz zemlje čeka do 30 minuta.

Granični prelaz, Gostun
foto: Uprava carine

Ističemo da je ovo trenutno stanje koje se iz sata u sat menja, kao i da Uprava carina Srbije na najprometnijim prelazima angažuje maksimalan broj službenika, a sve ulazne i izlazne trake su otvorene, kako bi se putnicima maksimalno olakšalo putovanje, piše u saopštenju Uprave carine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.