NAKON DVA I PO SATA ZAVRŠENO SASLUŠANJE REBIĆA povodom istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK
Vladimir Rebić, Foto: Beta

svedočenje bilo zatvoreno za javnost

NAKON DVA I PO SATA ZAVRŠENO SASLUŠANJE REBIĆA povodom istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK

Rebića je tužilaštvo ispitalo kao svedoka kojeg je predložila Papićeva odbrana

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nakon dva i po sata trajanja završeno je saslušanje direktora policije Vladimira Rebića u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića.

Rebića je tužilaštvo ispitalo kao svedoka kojeg je predložila Papićeva odbrana.

On je u tužilaštvo ušao i iz njega izašao na sporedni ulaz, kroz garažu Palate pravde, tako da novinari koji su ga čekali ispred nisu mogli da ga snime.

Svedočenje u istrazi je zatvoreno za javnost, a saslušanju direktora policije prisustvovao je Papićev branilac Branislav Tapušković koji će se obratiti medijima.

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao je od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću, koji je, inače, zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom kao organizator kriminalne grupe koja se sumniči za pet ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice...

15:26

BRZE VESTI 15.07.2021. 11-55

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.