NAJGNUSNIJI I NAJTEŽI ZLOČINI DESILI SU SE BAŠ U JULU! Srbija je pretrpela pakleni mesec
Nasilje, Foto: Profimedia

jezivo

NAJGNUSNIJI I NAJTEŽI ZLOČINI DESILI SU SE BAŠ U JULU! Srbija je pretrpela pakleni mesec

Inače, Kostić i Ivana Podraščić bili su prijatelji na Fejsbuku, a nasilnik je poznavao i prethodne žrtve koje je u prošlosti napadao

Objavljeno:

Neki od najsurovijih, najgnusnijih i najtežih zločina desili su se u julu. U ovom mesecu život je izgubila malena Anđelina Stefanović (3), koja je silovana, rasporena i na kraju ubijena pesnicama i kamenjem. Mali Mihailo (4) umesto očinske ljubavi dobio je smrtonosni zagrljaj. Njegovo beživotno telo Marko Nikolić bacio je pred noge majci Maji Đorđević koju je ubio u Rakovici. Pre sedam godina u noći između 25. i 26. jula ubijena je Tijana Jurić (15). U ovom mesecu i sin je digao ruku na oca.

Tokom godina u julu su se desili brojni zločini koji će, verovatno, zauvek ostati upamćeni. Brojne porodice ostale su bez svojih najmilijih, sa bolom koji je toliko jak da kida srce.

Zločinci su im iz života istrgli decu, sestre, majke, očeve ...

2. jula 2016. godine ubijeno je pet osoba i ranjene su 22

Pre pet godina, u kafiću"Makijato" u Žitištu, ljubomorni muž kalašnjikovim je ubio suprugu sa kojom je bio u brakorazvodnoj parnici i još četiri osobe. Siniša Zlatić (42) počinio je jezivi masakr 2. jula.

U letnjoj bašti kafića Zlatić je rafalnom paljbom ispalio 26 metaka i oduzeo život Dijani Zlatić (30), Stevi Jojiću (40), Jovani Popović (20), Vladimiru Mijatoviću (40) i Vladimiru Kosoviću (34).

Ranio je 22 osobe. Neke od njih ostale su trajno osobe sa invaliditetom.

Nakon počinjenog zločina u policiji je hladnokrvno rekao da se ne kaje, kako smo tad saznali do strica ubijene Dijane.

- Išao je Dijanin zet u policiju. Kaže, kad su Sinišu pitali da li se kaje, da je rekao: "Ne kajem se, ali ako su svi mrtvi". A zatim je upitao policajce: "Da li su mrtvi?" - ispričao je tad za Telegraf.rs Dijanin stric Draško.

Zlatić je tad, navodno, rekao, kako su preneli mediji, da je svoju ženu ubio jer je bio ubeđen da je bila u ljubavnoj vezi sa Stevanom Jojićem.

- Nisam mogao to da podnesem. Kad sam je video s njim u društvu, pala mi je klapna. Napustio sam kafić. Prošao sam pored nje i pogledao je, a ona se smejala s društvom. Otišao sam kući, uzeo "kalašnjikov" i dok sam išao prema kafiću, razmišljao sam kako ću ubiti nju i njega. Kad sam stigao, stao sam i viknuo: "Gotovo je, bićeš samo moja i ničija više" i ubio sam je. I nije mi žao. Onda sam njega, a onda se više ne sećam - rekao je, navodno, tad Zlatić, kako su preneli mediji.

Dodao je da je pucao na koga je stigao.

- Morao sam da je ubijem jer nisam mogao da živim bez nje, iako je dobro vodila računa o našem sinu, koji je sad siroče - pričao je on, navodno, na saslušanju u policiji, bez trunke kajanja i ne žaleći druge nedužne ljude koji su ubijeni ili ranjeni.

Višestruki ubica Siniša Zlatić osuđen je na 40 godina robije.

Ubistvo 8. jula 2021. godine u Somboru

Jelka Nastić iz Sombora ubijena je 8. jula ove godine u svojoj porodičnoj kući. Prema prvim saznanjima, napadač je pretukao Jelku štakom, a zatim je zadavio.

Sin nesrećne žene, navodno, zatekao je dvojicu napadača koji su pobegli kada je on došao u kuću svoje majke.

Za manje od 24 sata, identifikovan je i priveden muškarac (26) iz okoline Kule, koji je osumnjičen za ovaj zločin.

Dan kasnije uhapšen je i drugi osumnjičeni (19) iz Sombora.

Osumnjičeni se terete za teško ubistvo. Prema članu 114 Krivičnog zakonika, za ovo delo predviđena je kazna od deset godina do doživotnog zatvora.

Anđela Stefanović (3) brutalno je ubijena 10. jula 2016. godine

Nezapamćeni zločin počinio je Vladica Rajković (32) iz mesta Vratarnica kod Zaječara. Tog 10. jula 2016. godine Rajković je najpre silovao devojčicu Anđelinu Stefanović (3), potom je rasporio i na kraju ubio pesnicama i kamenjem.

Osuđen je na 40 godina zatvora.

Robijaši u Zaječaru su pokušali da ga kastriraju, da bi potom bio prebačen u Zabelu.

Te kobne noći, majka devojčice je poslala Anđelinu na rođendan u komšiluku, a Vladica se igrao sa decom. U jednom trenutku, njih dvoje su nestali. Ubrzo potom, majka je primetila da deteta nema i pošla da je traži jer su svedoci rekli da su videli Rajkovića i devojčicu kako idu ka autobuskoj stanici.

Vladica je silovao devojčicu, ubio je, ostavio njeno beživotno telo i oprao krvavu odeću u reci Timok i krenuo nazad na proslavu rođendana. U povratku ga je sreo ujak devojčice i upitao ga gde mu je sestričina, na šta mu je odgovorio: "Ne znam, ostavio sam je na autobuskoj stanici".

Rajković je nakon toga priznao da je usmrtio i komšinicu Draganu Stanković (47) koja je nestala u junu te godine. Tada se mislilo da je nesrećna žena negde otputovala, ali se ispostavilo da je pila zajedno sa Vladicom, koji ju je na kraju zadavio, a telo bacio u reku Timok, gde su posmrtni ostaci kasnije pronađeni.

Marko Nikolić je 12. jula 2017. godine ubio svog sina Mihaila (4) i njegovo telo bacio je pred noge majci Maji Đorđević

Marko Nikolić je golim rukama zadavio 12. jula 2017. godine rođenog sina Mihaila koji mu je sa samo četiri godine bezuslovno verovao, onako kako deca veruju roditeljima koji su im darovali život.

Mali Mihailo je, verovatno, kao i svako dete verovao da ga otac voli najviše na svetu. Tog dana kad je pošao sa njim nije ni posumnjao da će mu tata staviti ruke oko vrata i tako jako ga stiskati dok mu ne oduzme život.

Njegovo beživotno telo je doneo ispred Gradskog centra za socijalni rad u Rakovici i bacio ga na pod. Pred mamu Maju Nikolić. Njegova majka je morala da beži od njegovog oca dok joj on zariva oštricu noža gde stigne.

Marko Nikolić uhapšen je ispred Centra za socijalni rad u Rakovici nakon što je ubio sina i njegovu majku.

Izvršio je samoubistvo u 30.12.2017. godine u zatvoru.

Katarina Kaja Janković (3) silovana je do smrti 16. jula 2005. godine pred majkom

Zločin koji je potresao i zgrozio Srbiju desio se 16. jula 2005. godine. Mališa Jevtović (47) silovao je do smrti trogodišnju devojčicu Katarinu Kaju Janković u Zvezdarskoj šumi u Beogradu.

Njena majka Ana Filipović (40) čuvala je stražu. Osuđena je na 37 godina zatvora.

Monstrumu koji je na užasno svirep način oduzeo život koji je tek započeo izrečena je kazna 9. maja 2007. godine. Osuđen je na 40 godina zatvora.

- Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama - majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom - rekao je, između ostalog, sudija koji je izrekao kaznu.

Otac ubio sina 20. jula 2016. godine

Zlatana Bećića (52) zaklao je 20. jula 2016. godine njegov sin jedinac Ignjat (26).

Obducent je na telu nesrećnog čoveka izbrojao čak 40 uboda nožem, kako se nezvanično tad saznalo. Najviše rana zadobio je u predelu grudi i glave.

Prvi ubod Zlatan je zadobio, posle svađe, u dnevnoj sobi. Pokušao je da pobegne, ali ga je sin sustigao u dvorištu, nastavio da ga ubada, dok ga nije savladao na ulici ispred kapije. Tu su ga u toku samog čina ubistva zatekli policajci koji su pendrecima morali da odvoje jedinca od smrtno ranjenog oca. Zlatan je preminuo u bolnici dvadesetak minuta kasnije.

Tijana Jurić (15) ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine

Tijana Jurić (15) ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, a 12 dana njena porodica živela je u nadi da je živa. Ipak, 7. avgusta do devojčicinih najmilijih stigla je užasavajuća vest, da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Devojčicu je silovao, a zatim ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora. Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

Prethodnih skoro sedam teških i bolnih godina, njen otac Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić, posvetio je borbi protiv pedofila i ubica dece, kako se zločin koji se dogodio njegovoj ćerki nikad više ne bi ponovio.

Zahvaljujući njegovoj misiji, maja 2019. godine poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene Кrivičnog zakonika Srbije kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna za počinioce najtežih krivičnih dela.

Život Ivane Podraščić (14) ugašen je 31. jula 2014. godine

Život devojčice Ivane Podraščić (14) iz Batajnice ugasio se 31. jula 2014. godine, kada ju je silovao, a zatim ubio Darko Kostić. Devojčica je nestala 29. jula 2014. godine kada se uputila ka Kanarevom brdu, a njeno telo pronađeno je nekoliko meseci kasnije u trošnoj kući u Rakovici.

Zločin je otkriven tek nakon što je Kristina Kovačević (22) prijavila da je silovana. Ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj i Ivanu. Ta devojka je, inače, njegova rođaka. Saslušan je, no nije prošao poligraf.

Inače, Kostić i Ivana Podraščić bili su prijatelji na Fejsbuku, a nasilnik je poznavao i prethodne žrtve koje je u prošlosti napadao.

Ivana je silovana, a zatim davljena i sa više udaraca motikom ubijena. Njeno telo je Darko Kostić zamotao u ćebad i sunđere, a zatim zakopao u dvorištu kuće.

Za monstruozni čin, Darko Kostić osuđen je na 40 godina zatvora.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.