UGAŠEN POŽAR U KIKINSKOM ATARU: Još gori kod Železničke stanice!
Požar, Foto: Foto: Aleksandra Čolić

vatra

UGAŠEN POŽAR U KIKINSKOM ATARU: Još gori kod Železničke stanice!

Vatrogasci su morali vodom da polivaju vagone koji su stajali nedaleko od vatrom zahvaćenih pragova

Objavljeno:

Na tri lokacije u okolini Kikinde, danas su goreli nebo i zemlja. Za pripadnike Vatrogasno spasilačke jedinice posla je bilo i preko glave, a u pomoć su im pritekle kolege iz NIS-a i MSK, kao i pripadnici DVD iz Bašaida i Ruskog Sela. Nako višečasovne intervencije u delu kikindskog atara, od fabrike MSK prema Novom Miloševu, ugašan je požar koji je zahvatio oko 40 hektara strnjišta:

- U toku je uviđaj i procena štete, a ne isključuje se da je zbog velikog požara došlo i zbog ljudskog nemara - rečeno je Kuriru u kikinskoj policiji.

Podsedimo, u skoro u isto vreme, na tri različite lokacije, oko 12 sati, buknula su tri velika požara. Gorelo je u ataru između Kikinde i Bašaida, kao i prema Novom Miloševu. U međuvremenu, lokalizovan je i požar kod Železničke stanice, ali vatra još tinja. Vatra je najpre, oko podneva, zahvatila trsku i suvu travu, a potom se proširila na stare pragove koji su premazani uljem.

Vatrogasci su morali vodom da polivaju vagone koji su stajali nedaleko od vatrom zahvaćenih pragova. Gust crni dim mogao je u centru da se vidi iz tog rubnog dela Kikinde, dok se sa suprotnog dela, takođe, uzdizao onespokojavaći crni dim. U proteklih desetak dana, pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice imali su petnaestak intervecija, a neki od požara bili su i na otvorenom.

Bonus video:

00:07

Požar u marketu u Kosovskoj (Kurir TV)

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.