KOMPANIJA "LASTA" IZJAVILA SAUČEŠĆE PORODICAMA NASTRADALIH: Autobus je bio ispravan!
Nesreća, Foto: Printscreen/RTS

posle nesreće

KOMPANIJA "LASTA" IZJAVILA SAUČEŠĆE PORODICAMA NASTRADALIH: Autobus je bio ispravan!

U proteklih 30 dana na ovom autobusu nije prijavljen nijedan otkaz na sistemu kočenja, niti na upravljačkom sistemu

Objavljeno: 14:59h

Kompanija "Lasta" uputila je saučešće porodicama tragično nastradalih u saobraćajnoj nesreći u Smederevu, a u kojoj je učestvovao njihov autobus, dok su život izgubile tri osobe. Žrtve su putnici i vozač automobila, koji se direktno sudario sa autobusom.

- Veoma nam je žao zbog nemilog događaja i velike nesreće koja je zadesila porodice poginulih, nas i našeg dugogodišnjeg partnera HBIS GROUP Serbian Iron&Steel d.o.o. iz Smedereva, kao i njene radnike. U saobraćajnoj nesreći učestvovao je Lastin zglobni autobus IK 206 koji je prevoz radnika obavljao na liniji Nova Železara-Stara Železara sa polaskom u 07.00 časova. Tri osobe izgubile su život, a pet radnika HBIS GROUP Serbian Iron&Steel d.o.o koji su bili u Lastinom autobusu lakše je povređeno - poručila je "Lasta".

Šestomesečni tehnički pregled na autobusu obavljen je 2. februara 2021. godine, a po zakonskim propisima naredni treba da bude 2. avgusta, objašnjavaju u "Lasti".

- U proteklih 30 dana na ovom autobusu nije prijavljen nijedan otkaz na sistemu kočenja, niti na upravljačkom sistemu. Saobraćajno preduzeće Lasta poklanja značajnu pažnju održavanju vozila. Pored redovnih šestomesečnih tehničkih pregleda koje prolaze sva naša vozila, pregled se svakodnevno obavlja na kanalu dnevne nege i otklanjaju se svi nedostaci i primedbe po prijavi naših vozača.

Nesreća se dogodila rano jutros u Smederevu, a sudeći prema slikama sa lica mesta, "Lastin" autobus skrenuo je u suprotnu traku. Istraga će, pak, utvrditi sve okolnosti događaja.

Bonus video:

00:33

TEŠKA NESREĆA KOD KNIĆA: Poginuo 43- godišnji Kraljevčanin!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.