RUTOVIĆ JUČE POSLAT U ZABELU! Suđeno mu je u odsustvu, jer je bio u bekstvu od obračuna
Zabela/Ilustracija, Foto: Milica Božinović

ranjavanje

RUTOVIĆ JUČE POSLAT U ZABELU! Suđeno mu je u odsustvu, jer je bio u bekstvu od obračuna

Ranković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za odštetu od Rutovića i Mumina

Objavljeno:

Kontroverzni biznismen Željko Rutović, pravosnažno osuđen u odsustvu na kaznu od dve godine i četiri meseca zbog učešća u obračunu u kojem je u martu 2017. godine, u beogradskom hotelu "Prag" bio ranjen biznismen Predrag Ranković Peconi, podneo je Višem sudu zahtev za ponavljanje suđenja.

Njemu je suđeno u odsustvu, jer je bio u bekstvu od pomenutog obračuna do hapšenja 29. juna, a juče je poslat u požarevački zatvor "Zabela" na izdržavanje kazne.

Sada je iskoristio svoje zakonsko pravo da traži ponavljanje sudskog postupka u njegovom prisustvu, potvrđeno je Tanjugu.

Ukoliko sud usvoji njegov zahtev Rutoviću ce se ponoviti suđenje, ali ne i njegovom telohranitelju Neđeljku Muminu koji je takođe osuđen za taj incident na dve godine zatvora, jer je on prisustvovao suđenjima.

Oni su osuđeni za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Ranković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za odštetu od Rutovića i Mumina.

Prilikom incidenta u hotelu Park, Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.