OGLASILO SE MINISTARSTVO POVODM ZLOSTAVLJANJA STARICE U DOMU: Poslata vanredna INSPEKCIJA
Ilustracija, Foto: Profimedia

KO JE ODGOVORAN

OGLASILO SE MINISTARSTVO POVODM ZLOSTAVLJANJA STARICE U DOMU: Poslata vanredna INSPEKCIJA

O ovom slučaju će biti obaveštene i ostale nadležne inspekcije

Objavljeno:

Nakon vesti da je starica Z.P. (82) preminula jutros, a čija ćerka Snežana P. tvrdi da je bila predmet navodne "torture" u Domu za stara lica "Holiday House" iz Beograda, oglasilo se i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Oni su za "Telegraf" naveli da su izvršili vanredni inspekcijski nadzor ove ustanove.

- Inspekcija socijalne zaštite je odmah po saznanju izvršila vanredni inspekcijski nadzor u navedenom Domu dana 06.07.2021. godine. Nakon prvog samostalnog izlaska na teren, inspekcija socijalne zaštite je istog dana zatražila asistenciju policije i realizovala dopunski terenski nadzor kako bi utvrdila sve činjenice koje su od značaja za preduzimanje mera prema nadziranom subjektu - rekli su iz ministarstva.

O ovom slučaju će biti obaveštene i ostale nadležne inspekcije.

- U odnosu na nepravilnosti i nezakonitosti u radu navedenog Doma, a koje su iz delokruga nadležnosti drugih inspekcija, inspekcija socijalne zaštite je odmah obavestila druge nadležne organe (zdravstvenu inspekciju i inspekciju rada). Inspekcija rada će izvršiti nadzor iz domena svoje nadležnosti i preduzeti odgovarajuće mere. Kancelarijski inspekcijski nadzor je u toku i nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica inspekcija socijalne zaštite će odlučiti o daljim merama.

Podsećamo, Telegrafu se najpre obratila Snežana P., tvrdeći da je u Domu za stara lica "Holiday House" njena majka Z.P. bila predmet mučenja i zanemarivanja. Ubrzo nakon toga, direktorka pomenute ustanove je za naš portal demantovala navode, karakterišući ih kao "potpune neistine". Nakon toga, stigla je i vest da je starica rano jutros preminula.

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.