SUĐENJE ZA SLUČAJ "HAVANA" ODLOŽENO ZA SEPTEMBAR: Oštećeni izjavio da ga je Hrkalovićeva NATERALA DA LAŽE
Dijana Hrkalović, Foto: Zorana Jevtić

VIŠI SUD U BEOGRADU

SUĐENJE ZA SLUČAJ "HAVANA" ODLOŽENO ZA SEPTEMBAR: Oštećeni izjavio da ga je Hrkalovićeva NATERALA DA LAŽE

Podsetimo, za slučaj "Havana" sudilo se i Vladimiru Popoviću Popu, ali je protiv njega postupak obustavljen pošto je ubijen

Objavljeno:

Suđenje Daliboru Đoriću i Vojislavu Kostiću zbog sumnje da su u klubu "Havana" pretnjama i silom pokušali da nateraju dvojicu oštećenih da vrate navodni dug, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za kraj septembra, zbog jednodnevnog štrajka advokata.

Podsetimo, za slučaj "Havana" sudilo se i Vladimiru Popoviću Popu, ali je protiv njega postupak obustavljen pošto je ubijen.

Optuženi se sumnjiče da su krajem decembra 2016. u tom klubu zahtevali od Zorana Topalovića i Miloša Rilaka na osnovu duga prema Đoriću daju 110.000 evra, stan i automobil.

Međutim, na poslednjem suđenju koje je održano u maju, dogodio se potpuni preokret, pošto je oštećeni Topalović pred sudom izjavio da je ranije lagao i da je Đorić, Kostić i pokojnog Popovića lažno optužio da su mu pretili, jer je to od njega, kako je rekao, tražila bivša državna sekretarka u MUP, Dijana Hrkalović.

- Svi ti navodi nisu tačni. Pred početak suđenja tadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalovic i postupajuci tužilac naterali su me da potpišem gotovu izjavu uz pretnju da je to "najbolje za mene i da i ja mogu da završim u zatvoru". Morao sam da ih poslušam iz straha za sebe i svoju porodicu.

Međutim, sada mogu da otkrijem istinum, jer se više ne bojim. Okrivljeni Đorić mi nikada nije pretio, a Vojislava Kostića i pokojnog Popovića nisam ni poznavao. Kostića sam tom prilikom video samo u prolazu", izjavio je Topalović i priznao da je sa Đorićem zaista imao poslovni odnos i da mu je dugovao novac.

- Nisam zadobio nikakve povrede jer me nisu ni tukli, niti pokušavali da iznude 110.000 evra, u pitanju je samo jedna suma koju sam dugovao - priznao je tada Topalović pred sudom.

00:12

TRAGEDIJA NA VOŽDOVCU: Radnik (57) na gradilištu upao u okno lifta, preminuo na licu mesta

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.