OJADILI MLADENCE ZA 23.000 EVRA: Lopovi bili dobro informisani, u toku slavlja ušli u kuću i odneli sav NOVAC!
Ilustracija, Foto: Profimedia

neverica

OJADILI MLADENCE ZA 23.000 EVRA: Lopovi bili dobro informisani, u toku slavlja ušli u kuću i odneli sav NOVAC!

Odmah je obaveštena policija i obavljen je uviđaj

Objavljeno:

Policija iz Knića traga za lopovima koji su krajem juna iz kuće D. M., koja se nalazi u selu Borać, ukrali 23.000 evra. Iako pljačke ovog tipa nisu retkost, ova je posebno uznemirila meštane jer se dogodila dok je vlasnik kuće na drugom kraju sela ženio sina.

Očigledno je da su lopovi bili dobro informisani, te su ukrali novac koji je prikupljen kao svadbeni poklon, a koji je porodica ostavila u kući i otišla da se veseli. Dok je trajala svadba, oni su ušli u kuću i odneli novac. Znali su tačno u kojoj prostoriji se nalazi, prenosi Telegraf.

- Usred dana su odneli su sve što su mladenci dobili na poklon, ali i novac koji je D. M. odvojio da plati svadbu svom sinu - rekao je izvor.

Krađa je, prema njegovim rečima, otkrivena kada je domaćin trebalo da plati troškove. Odmah je obaveštena policija i obavljen je uviđaj.

- To nije mogao da uradi neko sa strane. Krađu je verovatno tipovao, a možda čak i odradio, neko ko je bio na svadbi. Dobro je znao gde su ostavljene koverte s novcem. Postoje indicije ko bi to mogao da uradi mladencima, tako da će ovaj slučaj vrlo brzo biti rešen - kaže sagovornik.

Nije prvi put

Mladenci iz sela Borač nisu jedini kojima su lopovi upropastili svadbeno veselje. Sličan slučaj dogodio se i u okolini Prokuplja 2017. godine. Mladoženja Miljan J. iz Prokuplja na trenutak je napustio svadbu i vratio se u stan, kada je shvatio da je obijen. Odmah je slučaj prijavio policiji, pa je prvu bračnu noć proveo u stanici dajući izjavu.

- Mladoženja je ušao u kuću i zatekao nimalo prijatan prizor. Prozor u kupatilu bio je obijen, a po podu su bili blatnjavi tragovi od cipela. Ušao je u sobu u kojoj su bili pokloni i video da je cela ispreturana. Odmah je pozvao policiju i prijavio ceo slučaj - objasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, mladoženja Miljan J. izjavio je da lopov nije ukrao novac koji su on i supruga dobili za svadbu jer verovatno nije uspeo da ga pronađe. Istragom je utvrđeno da nedostaju samo dve flaše pića.

Poljubio ikonu, odžepario kumu

Nesvakidašnja krađa desila se i u Čačku prošle godine. Dok je trajala ceremonija venčanja u crkvi, jedan muškarac prišao je ikoni, poljubio je i prekrstio se, a onda izašao iz crkve. Sve je delovalo normalno, dok par trenutaka kasnije kuma nije shvatila da je odžeparena.

Po završetku ceremonije, ona je videla da joj nema novčanika i obavestila policiju. Inspektori su pregledali snimke sa kamera i utvrdili da ju je pokrao pomenuti muškarac.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.