ODLOŽENO SUĐENJE ŠARIĆEVOM SVEDOKU SARADNIKU! Joksović nedolazak pravdao bolešću
Darko Šarić, Foto: Dado Đilas, Profimedia

SUĐENJE

ODLOŽENO SUĐENJE ŠARIĆEVOM SVEDOKU SARADNIKU! Joksović nedolazak pravdao bolešću

Do odlaganja je došlo zbog izostanka Joksovića, koji je nedolazak pravdao bolešću

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je za septembar odložen početak suđenja Nebojši Joksoviću za zloupotrebe u vezi sa štamparijom BMG-NM, a koji je inače poznat kao svedok saradnik iz procesa za krijumčarenje kokaina protiv Darka Šarića.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka Joksovića, koji je nedolazak pravdao bolešću.

Šarić i pripadnici njegove kriminalne grupe osuđeni su na višegodišnje kazne zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Joksović je u tom procesu zbog svedočenja protiv Šarića, osuđen na simboličnu kaznu od pet meseci zatvora, dok je Šarić dobio maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, javlja Tanjug.

Nedavno je pravosnažnu presudu u tom postupku po zahtevu za zaštitu Šarićevih advokata ukinuo Vrhovni kasacioni sud i naložio Apelacionom sudu da ponovo razmotri žalbe na prvostepenu presudu u novom sastavu sudskog veća.

Joksovića čuva jedinica za zaštitu svedoka.

U ovom procesu koji treba da počne pred Višim sudom pored Joksovića su optuženi i Miloš Nikolić, direktor i suvlasnik štamparije BMG-NM i njegov otac Dragiša Nikolić, vlasnik i direktor preduzeća BMG.

Na teret im se stavlja da su zloupotrebom položaja, tokom 2013. i 2014. godine, Joksoviću pribavili protivpravnu imovinsku korist od 207.793.785 dinara.

Prema pisanju medija, tužilaštvo sumnja da je Miloš Nikolić, bez saglasnosti stečajnog upravnika BMG, Joksoviću u aprilu 2013. prodao halu i trafostanicu za cenu koja je bila gotovo upola manja od tržišne.

Godinu dana kasnije, kako se sumnjalo, Joksoviću je omogućeno da postane vlasnik celokupne imovine BMG, tačnije svih objekata i mašina.

Joksović je, kako navode mediji, nedugo zatim preduzeću iz Zagreba prodao mašine, takođe bez odobrenja stečajnog upravnika.

Miloš Nikolić takođe je bio na optuženičkoj klupi u slučaju protiv grupe Darka Šarića, zbog optužbi da je pomogao u skrivanju Nebojše Joksovića, ali je oslobođen.

Mediji podsećaju da je tokom tog postupka Nikolić sudu govorio da Joksović pokušava da mu otme imovinu i da se bavi kriminalom.

Pomenuta štamparija je dva puta bila meta bombaških napada 2011. i 2015. godine.

Darko Šarić kao i drugi okrivljeni u procesu za krijumčarenje kokaina, Joksovića su u više navrata označili kao nepouzdanog svedoka, koji prema njihovim tvrdnjama, svedoči na njihovu štetu kako bi se domogao njihove imovine.

Šarić je svedočio tokom suđenja da je Joksoviću dao četiri miliona evra za kupovinu ove štamparije i da on sada u stvari rasprodaje nešto što nije njegovo.

Bonus video:

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso
01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media