TRAŽE MI 5.000 EVRA DA DOVEZU MILOŠEVO TELO, PA ODAKLE MI!?Vapaj oca mladića nastradalog u udesu u Nemačkoj
Ilustracija/Nesreća, Foto: Printscreen/Youtube

Tuga

TRAŽE MI 5.000 EVRA DA DOVEZU MILOŠEVO TELO, PA ODAKLE MI!?Vapaj oca mladića nastradalog u udesu u Nemačkoj

Uzrok nesreće još nije utvrđen, ali se ne isključuje mogućnost da je vozač bio umoran, jer su u trenutku tragedije putovali više od 20 sati, pa su otpozadi udarili u zaustavljeni kamion na autoputu

Objavljeno: 15:24h

Aleksinčani Nikola Stanković (31), Srđan Asanović (44), Miloš Utković (33) i Milan Lepojević (27) poginuli su u utorak u stravičnom udesu u Nemačkoj, kada su BMW-om ogromnom brzinom udarili u šleper.

Nesrećni Aleksinčani krenuli su iz Srbije dan pre udesa i celu noć su putovali kako bi stigli na jedno gradilište, gde je trebalo da rade kao sezonski radnici u blizini grada Nojtraublinga. BMW u kom su bili vlasništvo je nastradalog Nikole Stankovića, pa se pretpostavlja da je on bio za volanom kada je došlo do sudara. Uzrok nesreće još nije utvrđen, ali se ne isključuje mogućnost da je vozač bio umoran, jer su u trenutku tragedije putovali više od 20 sati, pa su otpozadi udarili u zaustavljeni kamion na autoputu.

Profesionalni vozač

Nikolin stric Boban ispričao nam je da je Nikola bio profesionalni vozač, te da je dan pre nesreće povezao iz Srbije trojicu prijatelja u Nemačku, gde je i sam radio i imao je njihovu vizu.

- Pošli su u Nemačku u ponedeljak oko četiri po podne, a to se dogodilo sledećeg jutra, oko 9.30. Krenuli su da rade na građevini, neka firma ih je angažovala... Nikola je bio iskusan vozač, tri, četiri godine je radio u špediciji. Strašno je to što im se desilo - priča očajni Boban.

Nikolina majka Olivera je neutešno stiskala fotografiju nastradalog sina jedinca.

- Imala sam strašan predosećaj noć uoči tragedije. Sanjala sam ga kako pada sa motora, bio je sav u krvi... Zvala sam ga oko osam ujutro, malo sam se smirila kad sam ga čula. Malo kasnije sam ga ponovo pozvala, ali više mi se nije javljao. Tek uveče sam saznala da sam ostala bez sina. Duša mi se kida, srce mi se raspalo - govori neutešna žena.

Nikolin prijatelj Srđan Asanović (44), koji je takođe nastradao, živeo je sam nakon razvoda u selu Lužane. Njegov najbolji prijatelj Kristijan Duraković ne može da zaustavi suze dok priča o Srđanu.

- Pošao je u Nemačku da radi i da poseti 13-godišnju ćerku, koja tamo živi sa svojom majkom. Dva dana sam pod lekovima zbog njegove pogibije - priča uplakani Kristijan.

Velika tuga nadvila se i nad selom Moravac, gde živi porodica nastradalog Miloša Utkovića. Njegova majka Biljana kaže da se Milošu nije išlo u Nemačku, jer su njegove ćerkice mnogo vezane za njega.

- Pored toga, pristojno je zarađivao u Sokobanji, gde se uspešno bavio molerajem. Išao je Miloš i ranije u Nemačku i u Švajcarsku, ali je govorio da mu mnogo teško pada taj život u inostranstvu i da više ne može. Međutim, njegov otac, koji duže vreme živi u Nemačkoj, zvao ga je da dođe jer mu je trebala pomoć tamo oko posla, pa je Miloš odlučio da ode na dvadesetak dana. Krenuo je sa tim Nikolom iz Aleksinca, a za nesreću smo saznali preko interneta... Sin mi je bio toliko unakažen, jedva su ga identifikovali - priča Miloševa majka.

Prvi put u pečalbu

Što se tiče nastradalog Milana Lepojevića, njemu je bilo prvi put da ide u inostranstvo da radi i želeo je da pomogne porodici.

Milanov otac Miljan kazao nam je da je njegov sin poginuo sa prijateljima na samo desetak kilometara od gradilišta gde je trebalo da rade.

- Moj sin je otišao, jadan, da zaradi neki dinar, da pomogne svojim roditeljima... Pre dva meseca su nam isključili struju, i dalje smo u mraku. Velika nesreća nas je zadesila, ne znam šta da radim... Da se ubijemo žena i ja? Imam još dve ćerke, ali za Milana smo živeli. Nije bio ni oženjen, nadali smo se da će svadba biti oko Nove godine. Milan je planirao da ostane tri meseca u Nemačkoj, da donese neke pare - rekao je Miljan.

Datum sahrane se još ne zna

Rođaci nastradalih Aleksinčana još čekaju da se završe obdukcije, kako bi organizovali prenos tela u Srbiju.

- Ne mogu da podnesem ovoliki bol, malopre sam primio injekciju za smirenje. Traže mi 5.000 evra da dovezu Miloševo telo, pa odakle mi? Ne znam ni kada ću ga sahraniti - priča očajni otac nastradalog Miloša Utkovića.

00:13

Kurir u Petnici 1

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.