NI DANAS SE NE ZNA KAKO JE ZAVRŠIO: Brat Džeja počeo kao sitni kradljivac pa završio u beogradskom podzemlju!
Džamba, Foto: Printscreen/Facebook/Iso Lero Džamba

maler

NI DANAS SE NE ZNA KAKO JE ZAVRŠIO: Brat Džeja počeo kao sitni kradljivac pa završio u beogradskom podzemlju!

Većina nekadašnjih žestokih momaka beogradskog asfalta osamdesetih godina, koji su kasnije surovo ubijeni, počinjala je sa džeparenjem

Objavljeno:

Ispalo je da je svima njima "džep" bio neka odskočna daska za dalje pohode u inostranstvu. Po mišljenju mnogih upućenih u dešavanja u beogradskom podzemlju, najbolji džeparoš koji je radio u Beogradu bio je Dorćolac Iso Lero Džamba, koji je misteriozno nestao devedesetih godina i dalje se ništa ne zna ništa o njemu.

Njegovi poznanici su, uvek u šali, pričali koliki je maler bio ovaj Dorćolac, čiji je brat bio pokojni pevač Džej Ramadanovski, sa kojim je prošpartao Evropu. Čak su mu nadimku Džamba dodali i Maler.

I priča ide ovako. Izašao Džamba iz Centralnog zatvora u kome je bio nekoliko meseci zbog istrage o nekoliko sitnih krađa. Krenuo je nizbrdo niz Bačvansku ulicu ka autobuskoj stanici da bi uhvati autobus za Dorćol. Došla je "tridesetjedinica" i Džamba je ušao. Ali, đavo mu nije dao mira. Želeo je da proveri da li prsti rade, da nije zaboravio zanat. Tako je krenuo da odžepari jednog putnika.

Džamba
foto: Printscreen/Facebook/Iso Lero Džamba

Naravno, pođe rukom ka džepu i uzme novčanik. Međutim, sve bi se po njega i dobro završilo da ga po izlasku iz zatvora sve vreme nije pratio policijski inspektor u civilu, koji ga je odmah po obavljenom džeparenju uhapsio u autobusu. I odveo je Džambu u policijsku stanicu, a zatim posle provedenih petnaestak minuta na slobodi, opet u CZ.

Džamba je kasnije "stasao" u jednog od najsrčanijih kriminalaca Beograda. Nije prezao ni od čega niti se plašio bilo koga.

Poslednji put je viđen 23. septembra 1992. godine u kockarnici Željka Ražnatovića Arkana u "Beograđanci". Sukobio se sa obezbeđenjem i potom mu se gubi svaki trag.

Ni danas se ne zna njegova sudbina.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.