CRNE SUDBINE PRIPADNIKA ZEMUNSKOG KLANA! Bili su najjača sila u zemlji, a onda ih je 1 smrt dovela na rub propasti
Zemunski klan, Foto: Wikipedia

TAMNA PROŠLOST

CRNE SUDBINE PRIPADNIKA ZEMUNSKOG KLANA! Bili su najjača sila u zemlji, a onda ih je 1 smrt dovela na rub propasti

Kad je ubijen Arkan, šef nad šefovima srpskog podzemlja, Legija je dobio odobrenje od države da ga osveti. Naoružao je „zemunce“ i zajedno su izvršili seriju od desetak likvidacija

Objavljeno:

Nekoliko sati nakon ubistva premijera Zorana Đinđića raspisana je poternica na kojoj su se našli članovi takozvanog "zemunskog klana".

Klan su osnovali Dušan Spasojević zvani Šiptar i Mile Luković zvani Kum. Brzo su postali najmoćnija sila u zemlji, a u jednom periodu i jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija, prava narko-imperija u jugoistočnoj Evropi.

Krenuli su s ulice, a došli iz okoline Leskovca. Najpre su se bavili sitnim krađama i rasturanjem droge. Onda su upoznali vođu „surčinskog klana“ Ljubišu Buhu Čumeta. Radili su za njega i tu ojačali.

Preko sadašnje Legijine žene upoznali su se sa Miloradom Ulemekom Legijom i odmah se „našli“. Legija je posle rata u Hrvatskoj postao komandant Jedinice za specijalne operacije, a saradnja s njim klanu donosi podršku u redovima policije.

Kad je ubijen Arkan, šef nad šefovima srpskog podzemlja, Legija je dobio odobrenje od države da ga osveti. Naoružao je „zemunce“ i zajedno su izvršili seriju od desetak likvidacija. Već u tom trenutku, „zemunci“ su mislili da rade za državu. Dolazi 5. oktobar 2000. i oni svoje učešće u tim događajima kapitalizuju novim vezama sa novom političkom elitom.

Poternica, Zemunski klan, Policija
foto: Wikipedia

Pogledajte kakva je sudbina sačekala lica s poternice:

ZEMUNSKI KLAN, Mile Luković, dušan spasojević
foto: FACEBOOK / MATEJ BIMBO PETRUNIĆ

Mile Luković (Kum) i Dušan Spasojević (Duća, Šiptar) - ubijeni su 27. marta 2003. godine oko 20.40 sati, dve nedelje posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), nakon što su dobili obaveštenje da se odbegli „zemunci“ skrivaju u jednoj vikendici u Meljaku, otišla je u to selo i uočila dva muškarca kako izlaze iz kuće. Specijalci su ih upozorili nekoliko puta, ali su se oni oglušili o naredbu da se zaustave. Uočili su osobu koja je uperila automatsku pušku prema pripadnicima SAJ i tada je prvi ubijen Spasojević. Uočili su i drugog muškarca, Lukovića, koji je pokušao da aktivira bombu, pa je i on tada ubijen.

Milorad Ulemek (Legija) - osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi, pre 10 godina bio je jedan od najčuvanijih zatvorenika, a verovatno je to ostao i danas, kada se ponovo našao iza rešetaka.

Sretko Kalinić (Zver) - Osuđen na višedecenijske kazne zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića i zločina zemunskog klana. Ovaj glavni egzekutor zemunskog ganga kaznu izdržava u strogo čuvanom sedmom paviljonu zatvora „Zabela” u Požarevcu, a da bi prekratio dane, bacio se na čitanje probrane literature.

Braća Simović, Zemunski klan
foto: Printscreeen/Youtube

Aleksandar i Miloš Simović - Pripadnici "pajser brigade", podmlatka zemunskog klana, osuđeni su 2005. zbog rasturanja droge i prebijanja narkomana koji su dugovali novac. Kao vođe osuđeni su braća Dušan i Đorđe Krsmanović te Marko Adamović. Dušanu, koji je uhapšen u vreme "Sablje" 2003, suđeno je i zbog ubistva premijera i drugih zločina klana. Đorđe je uhapšen 23. maja 2007. u zgradi Specijalnog suda, kad je došao da pruži podršku bratu. On je uhapšen po poternici jer je osuđen i zbog iznude.

Vladimir Milisavljević, Zemunski klan, Organizovani kriminal
foto: Printscreen Youtube

Vladimir Milisavljević (Vlada Budala) - U novembru 2015. pravosnažno osuđen u Španiji sa Lukom Bojovićem. Obojica su dobila po 18 godina zbog kriminalnog udruživanja i oružja, a Milisavljević je dobio još četiri godine zbog prikrivanja ubistva Milana Jurišića Jureta.

Milan Jurišić Jure, Zemunski klan, Ubistvo
foto: Printscreen/youtube

Milan Jurišić (Jure) - Ubijen od strane svojih kolega iz Zemunskog klana u Madridu 2009. godine, ostaci njegovog tela su pronađeni tek 2012 godine.

NINOSLAV KONSTANTINOVIĆ, ZEMUNSKI KLAN, Ubistva
foto: Kurir

Ninoslav Konstantinović (Nine) - Poternica za Konstantinovićem raspisana je nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003, ali se sumnja da je ubijen iste godine. Sretko Kalinić, policiji i tužilaštvu je ispričao da je Konstantinović ubijen i da je njegovo telo zakopano u njivi u blizini autoputa Beograd-Zagreb, ali ono nije pronađeno.

miladin suvajdžić, Zemunski klan, Svedok saradnik
foto: Printscrenn/youtube/Rudar7

Miladin Suvajdžić (Đura Mutavi) - Posle hapšenja u akciji „Sablja“ 2003. godine, postaje svedok sardnik zajedno sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem

Dejan Milenković Bagzi, Zemunski klan, Poternica
foto: Kurir

Dejan Milenković (Bagzi) - Svedok saradnik u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Bez kazne zatvora .

Nikola Bajić- Uhapšen u 27.03.2007, on je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Zorana Uskokovića i Miloša Stevanovića i mnogobrojnih otmica i pomaganja u likvidacijama.

Zemunski klan, Poternica, Braća Krsmanović
foto: Printscreen/youtube

Braća Krsmanović - Tokom „Sablje“ Dušan je priznao brojna zlodela „zemunskog klana“ i prvom kaznom bio je osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je ona smanjena na 20 godina. Njegov brat Đorđe osuđen je na 20 godina zatvora.

Bonus video:

01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.