OSUĐEN MUŠKARAC ZA POKUŠAJ SILOVANJA: Preti mu kazna zatvora od 5 do 15 godina
Silovanje, ilustracija, Foto: Profimedia

u novom sadu

OSUĐEN MUŠKARAC ZA POKUŠAJ SILOVANJA: Preti mu kazna zatvora od 5 do 15 godina

On je pokušao da prinudi oštećenu na obljubu upotrebom sile, u kom događaju je oštećena zadobila telesne povrede u vidu hematoma po telu

Objavljeno:

D. T. osuđen je u utorak na zatvorsku kaznu od pet godina, za krivično delo silovanje u pokušaju, u Višem sudu u Novom Sadu.

Sud je obavezao okrivljenog i da plati troškove krivičnog postupka i to sudski paušal u iznosu od 20.000 dinara, kao i troškove zastupanja oštećene od strane punomoćnika koji će biti odmereni u pismenom otpravku presude.

Okrivljenom je ukinut pritvor koji mu je bio određen od 18. aprila 2020. godine i određena mu je zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenom, lično ili putem trećih lica, upotrebom sredstava komunikacije i preko društvenih mreža, koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode.

Krivično delo za koje je okrivljeni proglašen krivim odigralo se 15. aprila 2020. godine u večernjim časovima u stanu u kojem je živela oštećena, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima.

On je pokušao da prinudi oštećenu na obljubu upotrebom sile, u kom događaju je oštećena zadobila telesne povrede u vidu hematoma po telu.

Za navedneo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 5 do 15 godina.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.