PRIMIO GA JE POD SVOJ KROV JER SU GA SVI DRUGI ODBACILI" Milan pomogao bratu, a on ga ubio? Porodica u šoku
Nesreća, Foto: Profimedia

TEŠKA TRAGEDIJA

PRIMIO GA JE POD SVOJ KROV JER SU GA SVI DRUGI ODBACILI" Milan pomogao bratu, a on ga ubio? Porodica u šoku

Aleksandrov otac Zoran kratko je rekao novinarima nakon ove porodične tragedije da će dani, a možda i nedelje, proći će pre nego što se odgonetne i koji motiv je imao njegov sin

Objavljeno:

Poznanici i prijatelji Milana Busija (42), čije je telo pronađeno u subotu uveče u jednom lokalu koji je bio adaptiran za stanovanje u Ulici Mileve Marić broj 66 u novosadskom Novom naselju, još ne mogu da veruju da ga je, kako se sumnja, usmrtio brat od tetke Aleksandar Vučićević (39), a potom izvršio samoubistvo.

Aleksandrov otac Zoran kratko je rekao novinarima nakon ove porodične tragedije da će dani, a možda i nedelje, proći će pre nego što se odgonetne da li je i sa kojim motivom njegov sin ubio svog rođaka, a zatim sebi presudio rezanjem vena.

- Mi ništa još ne znamo pouzdano. Polažemo nade u policiju i istragu da nam razjasne ovu dvostruku tešku tugu koja je iznenada zadesila našu familiju. Obojica su bila još mladi, prerano nam odoše – kratko je rekao Aleksandrov otac koji je danas na gradskom groblju u Novom Sadu sahranio svog sina a sa kojim prema nezvaničnim informacijama u poslednje vreme nije bio u dobrim odnosima.

Milanov prijatelj priča za "Blic" da su samo čuli da ga je Aca, kako su ga zvali, ubio ali da im je to jako čudno jer mu je on jedini pomogao i dozvolio mu da živi sa njim kada su ga svi odbacili i zaboravili.

- Ništa još ne znamo jer se policija još nije zvanično oglasila. Milan je bio dobar dečko i voleo je da pomogne ljudima u nevolji jer je imao nešto novca zato što mu je mama radila u inostranstvu. Tako je bilo i sa bratom Acom koji je otprilike ostao bez igde ikoga pa ga je Milan primio pod svoj krov – priča prijatelj pokojnog Milana.

Kaže da zna da je Milan pre konzumirao narkotike, ali da misli da je to ostalo iza njega kada se pre otprilike dve godine iz naselja Liman preselio u Novo naselje, a da za Acu nije siguran da je, kako se priča, koristio drogu.

- Ne znam tačno kada je Aca došao da živi kod Milana. On mi je samo kratko rekao da je Aca u problemu i da su ga svi odbacili, a da je njemu bilo žao i da ga je primio pod svoj krov. Međutim, posle izvesnog vremena, požalio se da je izgleda pogrešio, jer je Aca počeo da pravi njemu i drugima probleme, ali nije govorio o kakvim problemima se radi. Eto, hteo je da mu pomogne, pa nastradao – priča Milanov prijatelj.

I drugi poznanici, rođaci i prijatelji tvrde da ne znaju kako je moglo doći do ove porodične tragedije i čekaju da ih, nakon istrage, zvanično o svemu obaveste nadležni.

- Život je tek bio pred njima. Aca je za sobom ostavio dete, neutešne roditelje i brata. Ceo život će se pitati šta se to desilo i zašto se odlučio da počini takav zločin, a zatim oduzme sebi život i zavije u crno čitavu familiju – kaže jedna poznanica i zagonetno odmahujući glavom dodaje da Aleksandar u poslednje vreme "nije bio dobro" ne želeći da precizira na šta tačno misli i šta ga je mučilo.

Milan B.

Kako je "Blic" izveštavao, Milanovo telo je pronašla policija sa ubodnim ranama, verovatno od noža, i pretpostavlja se da je ubijen par dana pre toga a Aleksandrovo telo policija je pronašla 3. juna u novosadskom naselju Kamenjar prerezanih vena u automobilu koji je bio zaključan sa unutrašnje strane pa se pretpostavlja da je reč o samoubistvu.

Izvor upoznat sa detaljima dosadašnje istrage ispričao je za "Blic" da se jedan od rođaka raspitivao po komšiluku gde su Aleksandar i Milan te da je odlučio da prijavi policiji njihov nestanak i da su tako pronađena njihova tela.

- Evidentno je reč o ubistvu na mah a potom i samoubistvu. Preliminarni rezultati istrage pokazali su da nije bilo nikakvog predumišljaja jer je izgleda došlo do svađe među braćom iz za sada nepoznatih razloga, a da se čitava stvar otela kontroli jer su verovatno obojica bili pod dejstvom narkotika što tek treba da se pouzdano utvrdi nakon što iz Instituta za sudsku medicinu pristignu obdukcioni nalazi tela ubice i žrtve. Dodatno otežava istragu činjenica da je osumnjičeni za ubistvo i sam mrtav pa sada svaka sumnja treba da se potkrepi nekim materijalnim dokazima – rekao je za "Blic" naš sagovornik upoznat sa tokom istrage koja je i dalje u toku.

Komšije: Znali smo da su narkomani

Prve komšije nesrećne braće pričaju da su oni u tom lokalu koji je adaptiran u stan živeli skoro dve godine i da nisu nikada imali problem sa njima ali da su znali da konzumiraju opijate.

- Zaista nikada nismo imali nikakvih problema sa njima. Bili su to fini momci ali znate i sami da se teško može sakriti po izgledu i ponašanju neko ko se drogira. Znali smo da su narkomani, ali ih nismo prijavljivali policiji jer nije bilo razloga. Vodili su svoj život i nikoga nisu dirali – priča za "Blic" jedna od prvih komšinica uz napomenu da je to verovatno razlog zašto je došlo do svađe a zatim i porodične tragedije.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.