Otkriveno gde je završio KEŠ od divlje gradnje: Aleksandar Jovičić nosio novac ministru
Jovičić, Foto: Zorana Jevtić

KEŠ OD DIVLJE GRADNJE

Otkriveno gde je završio KEŠ od divlje gradnje: Aleksandar Jovičić nosio novac ministru

Jovičić je pravio mrežu saradnika unutar SNS i otvoreno, uz podršku čoveka moćnijeg od njega unutar stranke, radio protiv lidera naprednjaka

Objavljeno:

Iako je kod Jovičića pronađeno čak 350.000 evra, to je, izgleda, bio tek jedan deo bogatog kolača stečenog koruptivnim radnjama

U istrazi koja se vodi protiv Aleksandra Jovičića došlo se do saznanja da je predsednik beogradske opštine Palilula i član Predsedništva SNS novac nosio jednom uticajnom ministru.

Iako je kod Jovičića pronađeno čak 350.000 evra, to je, izgleda, bio tek jedan deo bogatog kolača stečenog koruptivnim radnjama.

Kako saznaje Srpski telegraf od izvora iz istrage, novac je Jovičić nekad nosio direktno, a nekad preko zajedničkog poznanika i saradnika, gradskog funkcionera SNS

– Imao je nalogodavca, ministra, moćnog mentora. Verovao je da može da radi šta hoće jer ima ko da mu čuva leđa. Sve to će biti ispitano, a istraga obuhvata i mrežu njihovih saradnika. Svi će odgovarati – objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

LIČNI INTERESI

Uz to, Jovičić je pravio mrežu saradnika unutar SNS i otvoreno, uz podršku čoveka moćnijeg od njega unutar stranke, radio protiv lidera naprednjaka i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Bez stida i srama, siguran da je zaštićen kao beli medved, Jovičić je javno iznosio ponude. Prisustvovao sam jednom od tih razgovora. Jovičić je ispred najmanje petoro ljudi izgovorio ovu rečenicu: “Kod Vučića se radi, a kod Nebojše se dele torte.” Lobiranjem za torte direktno je rušio Vučićev nalog da za Srbiju mora da se radi, da se bori jer samo tako država i narod mogu da idu napred. Za razliku od njega, nekim iz naše stranke nije prioritet Srbija, već lični interesi – ispričao je sagovornik.

Jovičić je, podsetimo, osumnjičen da je godinama za novac omogućavao divlju gradnju. Prilikom privođenja u njegovom stanu zatečeno je u kešu čak 350.000 evra. Iako se policiji pravdao da je to dobio kao poklon za svadbu, dečja krštenja i rođendane i čuvao za školovanje dece, malo ko u to može da poveruje.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.