DETALJI UŽASA KOD SJENICE: Roditelji našli dečaka kako leži kraj stada, ali nisu gubili nadu do poslednjeg trenutka
Nastradali dečak, Foto: Privatna arhiva

velika tragedija

DETALJI UŽASA KOD SJENICE: Roditelji našli dečaka kako leži kraj stada, ali nisu gubili nadu do poslednjeg trenutka

Nesrećni dečak, koji je iza sebe ostavio dve starije sestre – srednjoškolke i četvorogodišnjeg brata, bio je desna ruka ocu i majci čiji je osnovni izvor prihoda stočarstvo

Objavljeno:

Ustali smo rano ujutro, posvetili se obavezama kao i svakog drugog dana. Nismo ni slutili šta će se dogoditi, da će nam se sve u trenutku srušiti – pričao je sinoć neutešni Sabid Bogućanin iz Žitnića kod Sjenice poznanicima koji su došli da mu izjave saučešće zbog smrti unuka.

Njegovog sina M.B. koji je uskoro trebalo da napuni 15 godina, uzornog đaka OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ iz Duge Poljane, u nedelju oko 14 sati usmrtio je grom dok je čuvao ovce. Nesrećni dečak, koji je iza sebe ostavio dve starije sestre – srednjoškolke i četvorogodišnjeg brata, bio je desna ruka ocu i majci čiji je osnovni izvor prihoda stočarstvo. U nedelju je jednim od žitnićkih polja pratio stado, kada je Peštersku visoravan zahvatilo snažno nevreme praćeno grmljavinom i jakom kišom.

Još gromovi nisu bili utihnuli nad Pešterom kada su roditelji M.B. pozvali svog sina da vide da li je dobro i da li se na vreme sklonio. Nije im se javljao na telefon.

- Predosetivši da nešto nije u redu seli su u automobil i krenuli ka polju. Našli su dečaka kako leži kraj stada. Neko priča da je navodno još uvek davao znake života. Ubacili su ga u automobil i krenuli ka 30 kilometara udaljenoj Sjenici procenivši da će pre oni stići do Doma zdravlja nego što će sanitet doći u Žitniće. Desetak kilometara dalje dečak je navodno prestao da daje znake života, ali roditelji nisu gubili veru, nadali su se čudu, da će dobiti trku sa vremenom. Nažalost, negde oko 15 sati kada su stigli u Sjenicu lekarima je preostalo samo da konstatuju smrt - priča meštanin Žitnića.

Vredan i vaspitan, M.B se nije libio nikakvog posla. Čuvanje ovaca bilo je jedno od njegovih zaduženja u domaćinstvu. Porodica Bogućanin, priča se na Pešteru, nije zavidnog materijalnog stanja, ali je domaćinska kuća u kojoj je svako bio ugošćen kao najrođeniji.

M.B. je stradao samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da završi osmi razred. U matičnoj školi „Bratstvo i jedinstvo“ i njenim izdvojenim odeljenjima danas je dan žalosti. Škola u Dugoj Poljani ovakvu tragediju ne pamti.

- Za svih ovih osam godina u našoj školi niko od učitelja i nastavnika nijednom se nije požalio na njega. Bio je divan i druželjibiv dečak, odličan đak koji nije izostajao sa časova, dicsiplinovan, odgovoran, posvećen učenju, primer svoj deci. Učio je i pomagao roditeljima. Otac i majka da požele takvo dete, a škola tavkog učenika. Prva četiri razreda završio je u izdvojenom odeljenu u Žitniću, a od petog je u Dugu poljanu na nastavu putovao školskim autobusom. Život je bio pred njim, ali mu se nije dalo. Teško nam je, svi smo potreseni, u nedelju uveče je kolektiv škole obićao porodicu Bogućanin, pokušali smo da im pružimo reč utehe, - priča Irfan Paučinac, direktor škole.

M.B. je sahranjen danas na seoskom groblju u Žitniću.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.