PLAĆENI UBICA ČABA DER NE MIRUJE NI U ĆELIJI: Problematični ZATVORENIK pretukao CIMERA
Čaba Der, Foto: Printscren

skandal u zatvoru

PLAĆENI UBICA ČABA DER NE MIRUJE NI U ĆELIJI: Problematični ZATVORENIK pretukao CIMERA

Posle incidenta za Blik se oglasio i advokat pretučenog, koji je naveo da je njegov klijent preklinjao da ga ne stave u ćeliju sa zloglasnim ubicom jer je opšte poznato da on ne podnosi "nasilnike koji su naudili ženama"

Objavljeno:

Čaba Der, plaćeni ubica koga su u Mađarskoj osudili na doživotnu robiju, a u Srbiji mu se sudi za ubistvo Nebojše Markovića u Beogradu, prethodne nedelje pretukao je svog cimera u zatvoru.

Kako prenosi portal Blik, Čaba je napao "kolegu" koji je iza rešetaka zbog sumnje da je 2013. ubio svoju majku dok je džogirala. - Tenzija je rasla iz dana u dan. Neposredno pre nego što je Čabin cimer krenuo na suđenje, ovaj ga je zgrabio, udario mu glavom o zid, a potom nastavio da ga tuče - prenose mađarski mediji dramu koja se odigrala u zatvoru pre nedelju dana.

Isti scenario

Posle incidenta za Blik se oglasio i advokat pretučenog, koji je naveo da je njegov klijent preklinjao da ga ne stave u ćeliju sa zloglasnim ubicom jer je opšte poznato da on ne podnosi "nasilnike koji su naudili ženama". - Jednostavno ne razumem zašto su mog klijenta premestili iz ćelije u kojoj je sa cimerom bio u potpunom miru, čak u prijateljskim odnosima. Iz nekog razloga, rukovodilac ustanove je odlučio da ga prebaci iako je moglo da se zna da će biti problema - rekao je advokat pretučenog Jožef Liči.

Pokajao se

Priznao zločine

Čaba Der navodno je tokom istrage priznao ubistva za koja se tereti. Na sudu je, međutim, izjavio da se ne oseća krivim i da je morao da ubije da ne bi bio ubijen. - Kajem se što sam ubijao ljude, ali tako stvari funkcionišu - rekao je pred sudom plaćeni ubica.

Podsetimo, ovo nije prvi napad Dera, za kojim je i Srbija raspisala poternicu. U decembru prošle godine, on je gotovo po istom scenariju napao muškarca kome se sudilo zbog sumnje da je 2018. nožem izbo ženu.

- Ne može da podnese muškarce koji uništavaju živote ženama, hteo je da donira milion forinti organizaciji koja štiti žene žrtve nasilja, ali mu to nije dozvoljeno - rekao je posle prvog incidenta Čabin advokat za medije.

Zločin u Beogradu

Čaba Der, podsetimo, dobio je nadimak "nasmejani ubica" posle likvidacije Nebojše Markovića u januaru 2019. u Beogradu. Sigurnosne kamere snimile su ga tada kako sa osmehom puca u čoveka koji je u gepek automobila stavljao kolica za bebu. Iako nikad nije zvanično potvrđeno, spekuliše se da je Markovića ubio greškom, a da je prava meta bio šurak ubijenog, "pink panter" Aleksandar Šarac, koji je likvidiran prošle godine. Posle hapšenja u hotelu u Pragu, Der je izručen Mađarskoj. Sud u toj državi osudio ga je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistava hrvatskog biznismena Ivana Serdrušića u kafiću u Amsterdamu u julu 2018, kao i mađarskog državljanina Lasla Ventule u septembru iste godine. U Beogradu mu se sudi u odsustvu.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.