UBIO MAJKU SEKIROM, A ONDA JE ZAMOTAO ĆEBE I OSTAVIO U SOBI! Stravičan zločin zavio u crno Bačku Palanku
Policija, Foto: Espreso.rs

užas

UBIO MAJKU SEKIROM, A ONDA JE ZAMOTAO ĆEBE I OSTAVIO U SOBI! Stravičan zločin zavio u crno Bačku Palanku

- Sedeo je u dvorištu na zemlji i samo ponavljao: "da li mislite da sam je ja ubio", kazao je ovaj očedivac.

Objavljeno:

Srđan P. sumnjiči se da je umrtio je svoju majku Slavojku P. brutalnim udarcima sekirom po glavi nakon čega ju je zamotao u ćebe i tako ostavio u sobi, u noći između srede i četvrtka u Šumskoj ulici u Bačkoj Palanci.

Policija je na licu mesta juče oko podne, zatekla stravičan prizor - sekirom isečenu glavu nesrećne žene. Njen sin pokušao je prvo da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama, ali je kako kaže izvor blizak istrazi, nakon dva sata razgovora sa policijom označen kao osimnjičeni. Sekira sa kojom je najverovatnije počinjeno ubistvo, nađena je sakrivena u šupi pored kuće. Srđan je otkrio njeno mesto, ali je negirao da ima veze sa ubistvom.

Nezvanično iz policije saznajemo da nikada nije bilo prijava za bilo kakvo nasilje u ovoj porodici, niti je Srđan imao problema sa zakonom.

Komšije tog dana kada se desilo ubistvo, nisu čule ništa što bi ih nateralo da posumnjaju da se u kući Slavojke desila tragedija.

- Ćerka, odnosno sestra, Slađana, je prva posumnjala da se dešava nešto čudno, jer se majka nije javljala na telefon, a u svakodnevnom su kontaktu. Ona živi u Novom Sadu i krenula je za Bačku Palanku juče pre podne, kada je alarmirana i policija. Prvo je policija obilazila kuću, ali nisu ušli unutra. Onda je došla ćerka oko 11.30 i sa službenicima MUP-a je pokušala da uđe u kuću, ali nije imala ključ od kapije koja je bila zaključana. U tom momentu naišao je Srđan na biciklu i otključao im je kapiju. Skupio se već i komšiluk i nekoliko komšija je ušlo u dvorište – kaže nam izvor blizak istrazi.

Odmah je postalo jasno da se desilo stavično ubistvo. Telo ubijene Slavojke ležalo je u krevetu, umotano u ćebe. Jedan od komšija koji je bio u dvorištu kada je došla policija, kaže da je Srđan, čim je otključao vrata, počeo nerazgovetno da priča i da žali se kako ga boli glava.

- Sedeo je u dvorištu na zemlji i samo ponavljao: "da li mislite da sam je ja ubio", kazao je ovaj očedivac.

"Stalno je bio sa majkom"

Komšije tvrde da je reč o izuzetnoj porodici. Došli su u Bačku Palanku ratnih godina, proterani iz Zapadne Slavonije. Ljubiško, muž od Slavojke, radi u Nemačkoj i slabije je dolazio zbog situacije sa koronom. Ćerka živi i studira u Novom Sadu. Tako da su Srđan i Slavojka živeli sami. Ona je bila dobra domaćica, radila je u bašti i održavala kuću. Volela je da se šeta i druži, ali uvek je svoju intimu zadržavala za sebe. Srđan je sa druge stane poznat kao povučen mladić, koji se nije družio gotovo ni sa kim, bio je stalno sa majkom i većinu vremena je provodio u kući.

- On je u školi bio vukovac, izuzetno pametno dete. Posle je otišao na fakultet u Suboticu, ali je ubrzo odustao i vratio se kući. Bio je jako povučen, pomalo čudan i veoma privržen majci. Većinu vremena provodio je sa njom, pomagao joj je u bašti. Jedino kad je negde išao, bio je trening, misim da je neki borilački sport u pitanju. Nije se puno pričalo o tome, ali pretpostavljalo se da je imao nekih problema, teško je sada o tome nešto reći, ali niko nije mogao da zamisli, ni u najgoroj mori, da je u stanju da napravi ovakav zločin – rekao je S. D. komšija iz Bačke Palanke.

On dodaje da Srđan nije živeo „mladalački život“ kao njegovi vršnjaci i zato su ga doživljavali kao drugačijeg, a kako su ga slabo viđali, nisu ni imali utisak da živi tu, među njima. Slavojka se opet na ništa u životu nije žalila, nastavlja, a iz te kuće nikada se nije čuo povišen ton.

Osumnjičenom je određeno zadravanje do 48 sati kada će biti izveden pred tužioca.

Nesrećna Slavojka biće sahranjena najverovatnije u ponedeljak na groblju u Bačkoj Palanci.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.