OVO JE LICE OLGICE MARKANOVIĆ, SUMNJA SE DA JE UNIŠTAVALA KLIJENTE! Dok su vrištali od bolova ona im PRŽILA kožu?
Olgica Markanović, Foto: Printscreen Instagram

jezivo

OVO JE LICE OLGICE MARKANOVIĆ, SUMNJA SE DA JE UNIŠTAVALA KLIJENTE! Dok su vrištali od bolova ona im PRŽILA kožu?

Čak dvadesetak žena koje tvrde da su ostale sa unakaženim licem, ožiljcima i u velikom riziku od kancera kože nakon tretmana lica u salonu izvesne O. M

Objavljeno: 16:11h

Olgica Markanović, uhapšena je danas kada je pokušala da pređe granicu sa Hrvatskom, a ona je još jedna osumnjičena za nadrilekarstvo. Nju je pijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM".

Markanović se, za sada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštecenih koji su se javili policiji.

Inače, kako smo ranije pisali, još pre 2 meseca nesrećne unakažene žene tražile su da se Olgica nađe iza rešetaka, jer im je, kako su tvrdile uništila zdravlje.

Čak dvadesetak žena koje tvrde da su ostale sa unakaženim licem, ožiljcima i u velikom riziku od kancera kože nakon tretmana lica u salonu izvesne O. M. na Senjaku podnose protiv vlasnice krivičnu prijavu za nadrilekarstvo, za koje je, prema srpskom krivičnom zakonu, zaprećena kazna i do tri godine zatvora! Naime, prema članu 254 Krivičnog zakonika Srbije, ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Olgica Markanović
Olgica Markanovićfoto: Youtube printscreen

Naime, veliki broj žena odlazio je kod Olgice Markanović u njen salon na tretman plazma penom u uverenju da će im ta procedura otkloniti probleme koje imaju na koži. Međutim, umesto rešenja kući su se posle tretmana vraćale s ožiljcima koji liče na opekotine. Za ove "usluge" plaćale su od 900 do 2.000 evra.

Ovo su njene žrtve

*Kako je ranije ispričala jedna od devojaka, koja kaže da je u pomenuti salon otišla kako bi smanjila nos i podigla obrve, a izašla je sa spaljenim licem, njih ne zanimaju novac i odšteta.

- Sudski veštak je prvi rekao da je ovo nadrilekarstvo i da mi je koža kao da sam prošla kroz požar. Da se razumemo, i svaki lekar pogreši, ali O. M. je uništila lica i živote mnogim ženama. Više od sedam dana nisam mogla da otvorim oči, dva meseca da jedem od krasti koje su pucale i bolnih ožiljaka. Keloidi koji su mi ostali na licu, ali i licima drugih devojaka, nikada neće moći u potpunosti da se uklone, a do kraja života ću morati da nosim masku i kačket i da se sklanjam od sunca, jer smo sad u velikom riziku od kancera kože, pošto je skinut i spaljen ceo epiderm. Ona se predstavljala kao doktor medicine, a nije ni blizu Medicinskog fakulteta prošla, niti se zna gde je završavala edukacije za svoje lasere ili plazma pen - kaže jedna od žrtava i dodaje da ih novac ne zanima, već da će tražiti kaznu zatvora za vlasnicu salona.

"Otišla sam kod O. M. na korekciju nosa i umesto radosti i zadovoljstva, ja sam bukvalno preživala pakao. I još ga živim", rekla je za Ženu M.F. iz Beograda (puno ime i prezime poznato redakciji).

Kako ova devojka navodi za portal, sve joj se to desilo nakon laserskog smanjivanja nosa u ovom estetskom salonu.

Za taj estetski salon dobila je preporuku od drugarice, kaže, a na Instagram stranici se dodatno informisala i sve što je tamo videla i pročitala, priča, ulivalo joj je povrenje. Tako je i zakazala i prvu konsultaciju.

Kaže da posle tretmana nije znala gde se nalazi od bolova, što joj je bilo jako čudno. Kada se požalila, dobila je odgovor da je to sve normalno, da nos maže kremom protiv ožiljaka i da će sve biti okej. Platila je 950 evra i otišla kući.

"Rekla mi je samo da ostavim krasticu da prođe, da je nikako ne diram, ne čačkam i pustim da sama otpadne. Ja sam sve to i uradila i nadala sam se da će sve biti kako treba. Međutim, kada je krasta otpala, ja sam shvatila da na koži nosa s leve strane imam rupe, a s desne užasne neravnine, a to je nešto što nikako nije smelo da se desi. Krasta je bila na nosu 14 dana. Kada je otpala, na tom mestu ostao je kaloidni ožiljak, ožiljak koji na licu ostaje trajno".

Željana Milanović ispiričala je da je tretman koji je radila kod Olgice Markanović ostavio posledice sa kojima će se boriti čitavog života.

"Intervencija je bila jako bolna, a posle nje sam ostala unakažena. Jezivo je izgledalo. Mesecima posle tog zahvatasam oči skrivala kosom, stavljala puder, nisam izlazila napolje, priča. Ja sam završila sa trajnim opekotinama na kapcima, koje i dan danas saniram uz veliki broj lasera, koji ni malo nisu jeftini, krema, melema... Vlasnica je odbila da mi tretira ožiljke. Ovo oštećenje kapaka će ostati do kraja života. Jesam ja sredila maksimalno koliko sam mogla, ali, nažalost posledice će ostati do kraja života - priča Željana.

Ove tri žene nisu jednine žrtve Olgice Markaović, a osumnjičena je da je unakazila 11 osoba.

(Espreso/Kurir/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.