TRAGIČNE SUDBINE RODITELJA VOĐA ZEMUNSKOG KLANA: Pominju se i TEŠKE KLETVE
Zemunski klan, Foto: Wikipedia

DA LI STE OVO ZNALI?

TRAGIČNE SUDBINE RODITELJA VOĐA ZEMUNSKOG KLANA: Pominju se i TEŠKE KLETVE

"Neću da mi se gad pojavi ni na grobu! Nikada!"

Objavljeno:

Ova poruka penzionisanog rudara Milovana Spasojevića i dalje odjekuje Medveđom i jugom Srbije. Tako se ovaj očev amanet, dat pred, Dušanu Spasojeviću - Šiptaru, vođi "zemunskog klana“ i dalje prepričava i prenosi sa kolena na koleno. Tešku kletvu doživeo je i drugi šef klana Mile Luković - Kum.

Spasojević je odrastao u selu Retkocer, a Luković u susednom Donji Gajtan. Jedno vreme su drugovali putujući u Medveđu gde je Šiptar završio trogodišnju školu učenika u privredi, a Kum Srednju elektrotehničku. Odatle, nestašni dečaci kako ih pamte, odlaze u svet. Spasojević dolazi u Beograd a Luković u Prištinu gde je duže radio kao zatvorski čuvar. Kasnije se ponovo nalaze u Beogradu kada i kreće priča o najbrutalnijoj kriminalnoj organizaciji u Evropi.

Ali, u selima na jugu Srbije, vrlo patrijarhalnoj sredini, više od zlodela "zemunca" govorio se i o smrti očeva Spasojevića i Lukovića.

Spasojevićev otac je na samrtničkoj postolji prokleo sina. Pred familiom je poručio i da ne želi da mu se sin pojavi na grobu. Nikada! I tako je bilo.

S druge strane, stravična priča je o ocu kog je u grob oterao sin! Luković i Spasojević bili su uhapšeni u Beogradu početkom 1997. godine zbog krađa. Nekoliko dana posle natpisa u novinama o hapšenju u beogradsko tužilaštvo se pojavio otac Mileta Lukovića. Došao je da se lično uveri da li je tačno da je njegov sin obrukao i sebe i porodicu. Posle potvrde u tužilaštvu da mu je sin pošao stranputicom, otac u to vreme poslanik u lokalnoj Skupštini opštine se vratio kući. Ubrzo se ubio.

Spasojević i Luković nastradali su u Meljaku u akciji "Sablja" prilikom bekstva posle ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, marta 2003. godine.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.