POLICIJA UHAPSILA PET OSOBA IZ LOZNICE I BEOGRADA! Oštetili budžet za 130 miliona dinara!
Hapšenje/ilustracija, Foto: MUP

akcija policije

POLICIJA UHAPSILA PET OSOBA IZ LOZNICE I BEOGRADA! Oštetili budžet za 130 miliona dinara!

Na taj način oštećen je budžet Republike Srbije u iznosu od preko 130 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava

Objavljeno:

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšeno je pet osoba iz Loznice i Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su u saučesništvu izvršili krivična dela poreske utaje, zloupotrebe službenog položaja, kao i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Na taj način oštećen je budžet Republike Srbije u iznosu od preko 130 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Odgovorno lice privrednog društva iz Loznice je, u periodu od 28. decembra 2017. do 5. decembra 2018. godine, na osnovu dokumentacije neistinite sadržine koju je sačinilo zaposleno lice u istom privrednom društvu i uz pomoć carinskih službenika, omogućilo da privrednom društvu bude izdato odobrenje za korišćenje carinskog postupka sa ekonomskim dejstvom - aktivno oplemenjivanje, iako nije ispunjavalo uslove za obavljanje ove delatnosti.

Na osnovu navedenog odobrenja, izbegnuto je utvrđivanje i plaćanje akcize na uvezenu robu - derivate nafte u iznosu od 82.673.631,40 dinara, PDV-a u iznosu od 42.599.101,01 dinara, kao i carinskih dažbina u iznosu od 5.123.579,12 dinara.

Odgovornim licima određena je mera zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.