OBIJEN SEF CRVENOG KRSTA U ČAČKU! Policiju na uviđaju dočekalo iznenađenje, lopov je imao KLJUČ?
Policija, Foto: Kurir/ Ana Paunković

užas

OBIJEN SEF CRVENOG KRSTA U ČAČKU! Policiju na uviđaju dočekalo iznenađenje, lopov je imao KLJUČ?

Sekretrka CK je negirala optužbe za mobing, kako medijima, tako i na sudu.

Objavljeno:

U prostorijama Crvenog krsta u Čačku obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje Crvenog krsta.

Provala je najverovatnije obavljena tokom noći, a slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj. Kako saznajemo, ulazna vrata zgrade Crvenog krsta u Ulici Nikifora Maksomovića, nisu obijena, što ukazuje da je osoba koja je obila ormar, imala ključ prostorija.

Za sada nema informacija o tome šta od dokumentacije nestalo.

- Reč je o veoma obimnim spisima i zaposleni u ovom trenutku ne mogu da kažu šta tačno nedostaje. Evidentno je da se radi o obijanju, jer je odvaljena brava ormara. Prema tvrdnjama ovlašćenog lica u CK nestalo je najmanje pet registratora vezanih za rad, radne odnose i finansije. Forenzičari će uzeti otiske - kaže naš izvor iz policije.

Inače, ove nedelje je Osnovnom tužilaštvu u Čačku podneta krivična prijava protiv odgovornih u CK zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave. Prijava tereti odgovorno NN lice, da je na nezakonit način, mimo odluke i znanja Upravnog odbora falsifikovalo Pravilnik o radu.

Takođe, pred Viši sudom u Čačku u toku je sudski spor po tužbi sedmoro zaposlenih koji sekretarku CK Biljanu Davidović, terete za mobing, tražeći ukupnu odštetu od 1.75 miliona dinara. Sekretrka CK je negirala optužbe za mobing, kako medijima, tako i na sudu.

(Espreso/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.