NASTAVLJA SE SUĐENJE MLADIĆIMA optuženim za UBISTVO Stefana Filića, isplivali NOVI DOKAZI
Stefan Filić, Foto: Facebook/Printscreen/Milica Milenković

užas

NASTAVLJA SE SUĐENJE MLADIĆIMA optuženim za UBISTVO Stefana Filića, isplivali NOVI DOKAZI

Dobijeni nalaz potvrđuje i učešće dvojice optuženih kao i činjenicu da su zadali više udaraca Stefanu

Objavljeno:

Pred Višim sudom u Smederevu danas je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane 2. februara prošle godine.

Na današnjem ročištu izostao je sudski veštak i zbog toga nisu odgledani dodatno izveštačeni snimci na kome se vidi kako je Filić pretučen, ali je pristigao novi materijal u vidu fotografija sa mesta brutalne tuče.

Agonija se samo produžava

- Završen je još jedan glavni pretres u nizu, gde se zbog izostanka sudskog veštaka nisu odgledali dodatno izveštačeni snimci, ali se i pored toga iz prispelog materijala u pisanoj formi i u vidu slika, jasno i neosporno vidi učešće i delovanje tri aktera tog događaja - rekla je neutešna rođaka Filića i dodala:

- Zbog nekih malih nejasnoća i odstupanja, sud je doneo odluku da se izvrše i neka dodatna veštačenja kako bi se otklonila svaka sumnja i kako bi se utvrdio eventualni doprinos u ubistvu od strane Predraga Stojiljkovića. Dobijeni nalaz potvrđuje i učešće dvojice optuženih kao i činjenicu da su zadali više udaraca Stefanu i činjenicu da ga optuženi Bojović nogom šutira u glavu, dok Stefan bespomočno leži na asfaltu. Prema njenim rečima, ističe da se "njihova agonija samo produžava".

- Imamo samo jedan cilj da se svi učesnici ubistva privedu pred lice pravde i da budu kažnjeni u skladu sa zakonom - zaključila je rođaka.

Sledeći pretres zakazan za 16 jun, gde će sudski veštak dati svoj sud i potvrditi navode optužnice.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.