PIJAN I BEZ DOZVOLE IZAZVAO TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU! Više tužilaštvo podiglo optužnicu, suvozač poginuo!
Policija, Foto: Printscreen/Facebook

užas

PIJAN I BEZ DOZVOLE IZAZVAO TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU! Više tužilaštvo podiglo optužnicu, suvozač poginuo!

Kako se navodi u optužnici S. B. se sumnjiči da je u krvi imao 1,3 promila alkohola u krvi "što odgovara stanju akutne alkoholisanosti, stepena pripitosti alkoholom, usled čega nije bio sposoban za bezbedno upravljanje motornim vozilom".

Objavljeno: 12:39h

Podignuta je optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Nišu protiv S. B. (28) iz Gornje Vrežine zbog sumnje da je 1. novembra 2020. godine oko 3.35 časova vozeći pijan sa 1,3 promila alkohola u krvi automobil marke BMW, bez položenog vozačkog ispita, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Srba Živković (20) iz Gornje Vrežine koji se nalazio na mestu suvozača.

On je optužen da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje se može izreći kazna od dve do 12 godina zatvora.

Nesreća se desila u Bulevaru Nikole Tesle, neposredno posle kružnog toka kojim je regulisana raskrsnica ulica Pantelejske i Aleksandra Medvedeva, gde je S. B. izgubio kontrolu nad upravljačem automobila, izleteo sa kolovoza, udario u žardinjeru pa u zgradu "Nišauta". Prema navodima tužilaštva, BMW za čijim je volanom bio S. B. jurio je 108 kilometara na čas iako je ograničenje iznosilo 50 kilometara a u samom kružnom toku 30 kilometara na čas! Brzina je bila u potpunosti neprilagođena i stanju puta i atmosferskim prilikama budući da je te noći bio vlažan i klizav kolovoz.

Kako se navodi u optužnici S. B. se sumnjiči da je u krvi imao 1,3 promila alkohola u krvi "što odgovara stanju akutne alkoholisanosti, stepena pripitosti alkholom, usled čega nije bio sposoban za bezbedno upravljanje motornim vozilom".

- Vozilo u samom kružnom toku zanelo desnim bočniom delom ulevo, promenilo pravac kretanja i sletelo sa kolovoza, te udarilo prednjim čeonim delom, najpre u betonsku žardinjeru na trotoaru, a potom u betonski stub zgrade "Nišauta", sa desne strane kolovoza, posmatrano u pravcu kretanja vozila, pri čemu je od siline udara vozila u betonski stub, suvozač zadobio teške telesne povrede kojim je podlegao na licu mesta, navodi se u optužnici. Vozač S. B. je u udesu zadobio samo lake telesne povrede.

Prema navodima optužnice S. B. je bio svestan da upravljajući automobilom pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, neprilagođenom brzinom i pod dejstvom alkohola, može ugroziti bezbednost javnog saobraćaja i dovesti u opasnost život i telo ljudi te da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo traži da se trajno oduzme BMW koji je učestvovao u udesu a da se S.B. izrekne mera obaveznog lečenja alkoholičara koja će se izvršiti u ustanovi za izvršenje kazne zatvora i koja će trajati dok postoji potreba za lečenjem. Zatraženo je da se prema S.B. produži pritvor u kome se nalazi od 1. novembra 2020.godine.

Kako je "Blic" pisao, otac nastradalog Srbe, Miloš Živković, ispričao je posle nesreće da je njegov sin sa komšijom iz sela S.B. bio te večeri u društvu nekih devojaka i da su verovatno krenuli da ih povezu kućama kada se dogodila nesreća.

Radnik "Niš auta" Slaviša Savić, prvi je nakon udesa izašao ispred zgrade i zatekao jezivu scenu.

- Pogledao sam niz ulicu, auto je bio tu zarotiran, pretpostavio sam da je s kružnog toka uleteo ovamo. Došao sam do auta, dečko koji je vozio je izašao, a suvozač je bio očigledno mrtav. Hteo je da ga izvuče ali nije mogao, zgužvan je auto dosta bio. Pozvali smo Hitnu pomoć i sačekali - ispričao je ranije za "Blic" Slaviša Savić.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.