NIŠKI HANIBAL LEKTOR iskasapio devojku i komšiju, a u zatvoru POJEO CIMERA...
Zatvor, Foto: Vladimir Sporčić, Ilustracija

JEZIVO

NIŠKI HANIBAL LEKTOR iskasapio devojku i komšiju, a u zatvoru POJEO CIMERA...

Uhapšen je nakon četiri dana skrivanja

Objavljeno:

Marko Jovanović (29) iz Niša, po počinjenim zverstvima, jedan je od najsurovijih zatvorenika u Srbiji. U zatvoru je dobio nadimak – Hanibal Lektor.

Niški Hanibal je prvo 31. oktobra 2010. godine počinio zločin koji je šokirao jug Srbije. U Nišu je ubio je nekadašnju devojku Danijelu Jovanović (27) i njenog druga i prvog komšiju Aleksandra Kitanovića (23). Danijelu je napao zgradi u Ulici Majakovskog 91 u kojoj je živela. Sakrio se iza ugla u hodniku na prvom spratu zgrade, kod lifta, a kada je ona pošla da otključa vrata, pritrčao je i izbo je nožem u grudi i stomak. Ubica je onda nasrnuo i na Danijelinog prvog komšiju iz zgrade Aleksandra Kitanovića (23), koji je pokušao da joj pomogne.

Uhapšen je nakon četiri dana skrivanja, a tri godine kasnije mu je i izrečena maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Jovanović je svoju bivšu devojku, sa kojom je bio u vezi godinu i po dana, pratio nakon raskida i pretio joj. Njena porodica je policiji prijavljivala njegove pretnje.

Na robiji je počinio još jedan zločin od kog se ledi krv u žilama. Obdukcioni nalaz je pokazao da je 21. decembra 216. godine prvo zadavio Ramiza Šarića (34) cimera u ćeliji nove “Padinske Skele“, pa ga onda sekao po vratu. Na grkljanu žrtve ostalo je desetak posekotina. Na kraju, ležeći kraj mrtvog cimera, grizao mu je uši. Zatvorski čuvari su zidove ćelije zatekle ispisane krvlju ubijenog.

Jovanović i Šarić dva meseca su delili ćeliju. Zatvorenici su pričali da je Šarić danima fizički i psihički malteretirao Nišliju. Navodno, tražio mu je i da ga seksualno zadovoljava, prenose Novosti.

Nišliji se i dalje sudi za ovaj zločin. Kazna, koliko god duga da bude, neće uticati na njegov boravak iza rešetaka. Po zakonu, ne može da bude u zatvoru duže od maksimalne kazne od 40 godina zatvora.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.